Foto: Sava Hotels & Resorts
Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Pon, 13.9.2021 14:28
Simpatična »pomočnika« natakarjev Tone in Pavla sta v pomoč pri strežbi v Kavarni Park na Bledu.

Novost v strežbi Kavarne Park na Bledu predstavljata dva prikupna in zgovorna digitalna strežna vozička, ki natakarjem prihranita več kilometrov hoje na dan. 

Razbremenitev natakarjev

Testna uvedba dveh digitalnih »pomočnikov« v strežbi je namenjena razbremenitvi dela natakarjev pri strežbi hrane in pijače.

»V skupini Sava Hotels & Resorts naši natakarji v restavracijah in kavarnah prehodijo tudi do 15 kilometrov dnevno, največji del, ko prinašajo in odnašajo hrano in pijačo gostom.

Ker jim želimo olajšati delo, predvsem v smeri, da energijo in čas porabljen za prenos hrane in pijače posvetijo gostom, smo se odločili za testno uvedbo digitalizirane pomoči. Tako sta se strežnemu osebju v Kavarni Park pridružila dva simpatična, komunikativna digitalna strežna vozička, ki so ju naši natakarji poimenovali Pavla in Tone,« so sporočili iz Sava Turizma.

Ideja je, da medtem, ko Tone in Pavla poskrbita za prenos naročene hrane in pijače, natakar svoj čas posveti gostom, saj ne izgublja časa s prenašanjem.

Robota, ki nosita kremšnite, sta postala prava senzacija

Tako sedaj Pavla in Tone v Kavarni Park do gostove mize pripeljeta »kraljico Bleda«, najbolj znano in tradicionalno sladico Kavarne Park - originalno blejsko kremno rezino.

Pavla in Tone delujeta v Kavarni Park od 13. septembra, natakarji so nad njuno pomočjo navdušeni, hkrati pa sta pa tudi velika atrakcija pri gostih, ki jih pozdravljajo, opazujejo in se z njima fotografirajo. 

»Trenutno sta na poskusnem delu in če se bosta izkazala, bomo podobne vozičke uvedli tudi v druge gostinske obrate v skupini Sava Hotels & Resorts,« zapišejo lastniki dveh atraktivnih robotkov.

Človek-robot

Digitalna strežna pomočnika sta opremljena z vrhunskimi zmogljivostmi interakcije človek-robot: z inovativnim bioničnim oblikovalskim jezikom, privlačnim videzom, glasovno zmogljivostjo na osnovi umetne inteligence, večmodalno interakcijo in številnimi drugimi funkcijami.

Za dodatno varnost sta opremljena s 3D senzorji in modularnim okvirjem. Lahko se ustavita pod katerim koli kotom in se premakneta takoj, ko naletita na oviro. 

Sta natančna in enostavna za uporabo, nosilnost vsakega pa je 40 kilogramov. 

Starejše novice