Slika je simbolična.
Profile picture for user STA STA
Ustvarjeno dne
Sob, 2.7.2022 10:50
Rdeči križ Slovenije bo v tem letu na brezplačne tedenske počitnice peljal 1735 socialno ogroženih otrok.

Otroci bodo letovali v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič. Zgolj čez poletje bo v tem mladinskem zdravilišču letovalo 1019 socialno ogroženih otrok.

Brezplačne počitnice za otroke

Rdeči križ Slovenije v okviru vseh 56 območnih združenj sicer brezplačne počitnice oziroma letovanja socialno ogroženih otrok organizira v času vseh šolskih počitnic, ne le poletnih.

Tako je do sedaj v zdravilišču in letovišču Debeli rtič že letovalo 521 otrok, mnogi pa bodo prijetne trenutke tam preživljali tudi v času jesenskih počitnic.

Rdeči križ letovanja socialno ogroženih otrok organizira s pomočjo namenskih sredstev Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij, pridobljenih donacij ter sredstev, ki jih pridobijo v vseslovenskih humanitarnih akcijah Peljimo jih na morje in Teden dobrodelnosti.

Rdeči križ Slovenije in zdravilišče že dvajseto leto sodelujeta z družbo Engrotuš v skupni akciji Pričarajmo nasmeh, ki je ena prvih tovrstnih akcij v Sloveniji in v sklopu katere vsako poletje 500 otrok iz deprivilegiranih okolij za en teden odide na morje in tam sproščeno uživa v poletnih radostih.

V teh letih so pričarali nasmeh 10.000 otrokom, ki so se domov vrnili z nepozabnimi spomini, so navedli.

Mladinsko zdravilišče in letovišče na Debelem rtiču je od lani bogatejše tudi za nova igrala in kajake, ki jih je v vrednosti 50.000 evrov prispevalo podjetje Outfit7. Nove pridobitve omogočajo še boljše izvajanje vseh programov.

Starejše novice