Ljubljana je zmagala na podlagi seštevka ocene strokovne komisije in zbranih glasov v spletni anketi. Vir: MOL.
Ustvarjeno dne
Sob, 31.10.2020 17:21
V Mestni občini Ljubljana trajnostno mobilnost podpirajo s številnimi ukrepi, zato ne preseneča dejstvo, da je Ljubljana zmagala na ocenjevanju, ki je potekalo v okviru 2. konference o e-mobilnosti v občinah.

V prestolnici si nadejajo nadomestiti dosedanji prometni sistem z energetsko bolj učinkovitimi, okoljsko neškodljivimi, prostorsko manj potratnimi in bolj zdravimi oblikami prometa v mestu in regiji. 
 

V Ljubljani sledijo cilju trajnostne mobilnosti v mestih: 

Leta 2013 so sprejeli Strategijo elektromobilnosti v MOL, ki je predvsem nadgradnja vseh že sprejetih trajnostno naravnanih strategij in ukrepov. 

V sklopu projekta zelene prestolnice Evrope 2016 so predstavili tudi nov sistem souporabe vozil – v celoti električni "car sharing" model Avant2Go, v katerem so v uporabi izključno električna vozila. 

Meščanom je za brezplačno uporabo na voljo šest električnih vozil Kavalir.

Javno podjetje Ljubljanski potniški promet pri izvajanju storitev prevoza na klic uporablja 20 električnih avtomobilov Eurban, na voljo pa je tudi električni turistični vlakec Urban.

Na javnih površinah je trenutno na voljo že več kot 150 električnih polnilnic, 

Med službenimi vozili mestne uprave in javnih podjetij MOL poleg do okolja prijaznih vozil na metan uporabljajo tudi električna vozila.

Vir: MOL.

Starejše novice