Vir: Facebook, Slovenska policija.
Ustvarjeno dne
Pon, 28.12.2020 11:05
V letu 2021 bomo tudi v Sloveniji dobili avtocestno policijo, katere cilj je povečati varnost na avtocestah, zmanjšati zastoje in na splošno vzpostaviti več reda na naših cestah.

Slovenija z avtocestno policijo sledi vzoru drugih evropskih držav, kjer je to že nekaj desetletij stalna praksa. Doslej je nadzor nad avtocestami v Sloveniji spadal pod pristojnosti slovenske Policije oziroma posameznih policijskih postaj Po predlogu obeh pristojnih ministerstev, infrastrukturnega in notranjega, pa bodo to nalogo sedaj prevzele enote avtocestne policije.  

[AVTOCESTNA POLICIJA] Končno bomo tudi v Sloveniji dobili avtocestno policijo. Z zagotovitvijo večje prisotnosti...

Objavil/a Jernej Vrtovec dne Sobota, 19. december 2020

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs, minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, v. d. generalnega direktorja policije Andrej Jurič in direktor Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji Valentin Hajdinjak so podpisali sporazum o medsebojnem sodelovanju za izboljšanje varnosti na avtocestah in hitrih cestah v Republiki Sloveniji.

Vir: Ministrstvo za notranje zadeve RS.

Z avtocestno policijo do večje varnosti na cestah

Dars bo Policiji pomagal sofinancirati vozila in opremo, ki jih bodo potrebovali za nadzor na avtocestah. Nadzirali bodo vse voznike. Ne bo šlo le za lov na prehitre voznike, pač pa za poostreno nadziranje tovornega prometa, migracij in hitrejši odziv ter obravnavo prometnih nesreč. Prve enote avtocestne policije naj bi se na teren podale že v mesecu januarju. 

Glede kadrov bo najprej šlo za prerazporeditve, v nadaljevanju pa v policiji načrtujejo tudi zaposlovanje. Po poročanju STA bo v prvi fazi vzpostavljenih pet enot, v katerih bo delovalo med 70 in 100 policistov. Sedež avtocestne policije pa bo v Postojni. 

Policija opaža, da se je v zadnjih letih promet na avtocestah in hitrih cestah zelo povečal. Zaradi velike gostote prometa prihaja do zastojev že ob najmanjšem nepredvidenem dogodku, ob prometnih nesrečah pa je to še toliko bolj izrazito.

V nadzorih cestnega prometa ugotavljajo vožnjo na prekratki varnosti razdalji, prehitro vožnjo in nepravilno prehitevanje, pri tovornih vozilih pa predvsem tehnično neustreznost in preobremenjenost ter kršitve časa trajanja vožnje. Na področju kriminalitete se je povečalo tihotapljenje ilegalnih prebežnikov, tu so še tatvine, ropi, poškodovanja tuje stvari in goljufije.

Nižje kazni za prehitro vožnjo, višje pa za uporabo mobilnih telefonov med vožnjo

Poleg uvedbe avtocestne policije nas v novem letu čaka še nekaj sprememb. Na avtocesti od Šentilja do Kopra prehitevanje tovornih vozil, ki so težja od sedmih ton in pol, od sredine januarja ne bo več dovoljeno. Marca naj bi se spremenila tudi nekatera cestna pravila. Po vzoru drugih evropskih držav bo po novem zavijanje v desno pri rdeči luči v nekaterih primerih dovoljeno.

Prav tako se bodo znižale kazni za prehitro vožnjo. Kot je zapisal minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, so trenutne kazni za nizke prekoračitve hitrosti nesorazmerne s slovenskim življenjskim standardom in zato jih znižujejo: "Visoke denarne kazni nimajo dolgoročnega učinka, zato bomo več delali na ozaveščenosti udeležencev v prometu." Na predlog ministrstva pa se bodo zvišale kazni za uporabo mobilnega telefona med vožnjo, in sicer s 120 na 250 evrov, poleg tega pa bi kršitelj dobil tri kazenske točke.

Vir: Facebook, Jernej Vrtovec, Minister za infrastrukturo.

Starejše novice