Kljub nočni pustolovščini neznancev, letalo Morane ni vidno poškodovano. VIR: Obsoteljski aeroklub Imeno.
Ustvarjeno dne
Sre, 5.8.2020 10:13
Zaželeli so si nočnega poleta, zato se jim je zdela dobra ideja ukrasti letalo. Skoraj bi jim uspelo, če ne bi obtičali v blatu!

Neznanci so iz Letališke steze Imeno v bližini Podčetrtka iz platnenega šotora poskušali ukrasti letalo. To jim je tudi uspelo. Z nožem so prerezali steno šotora, odprli vrata in izvlekli letalo. Motor letala so zagnali in skušali vzleteti. Takrat pa so zabredli v težave oziroma bolje rečeno v blato. Zaradi mokre vzletno-pristajalne steze niso prišli daleč. Obtičali so namreč v blatu, tik ob jarku. 

V tujini se to pogosto dogaja. Največkrat kradejo ultra lahka letala, saj iz njih lahko poberejo motorje, ki jih potem po delih prodajo na črnem trgu, so sporočili iz Letalske zveze Slovenije: "V omenjenem primeru, ko so neznanci v noči iz nedelje na ponedeljek skušali poleteti, je šlo očitno za načrtovan poskus kraje letala. Vse klube in posameznike zato pozivajo, da poskrbijo za varnost na vzletiščih in še dodatno poskrbijo za varovanje, da do takšnih ravnanj ne bi več prihajalo."

Iz celjske policijske uprave so sporočili: "V  ponedeljek  v  jutranjih  urah  je  policistka  na  mejnem prehodu Imeno zaslišala  hrup,  ki  je  prihajal  iz  smeri  bližnjega  Aero kluba Imeno. Obvestila  ja  patruljo  PP  Šmarje  pri  Jelšah, ki je odšla na kraj in na vzletni  stezi   našla odprto zapuščeno lahko letalo. Pri pregledu hangarja Aero  kluba  Imeno  je  bilo  ugotovljeno,  da so bila vhodna vrata nasilno odprta. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovili, da so storilci  letalo potisnili na vzletno stezo in poskušali prižgati motor. To jim  na  srečo  ni uspelo, zato so kraj pred prihodom policistov zapustili. Preiskava je še v teku,  policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil."           

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice