Vir: Instagram, NjOKARNA.
Ustvarjeno dne
Čet, 31.12.2020 19:10
V centru Ljubljane, na Borštnikovem trgu 1, se nahaja NjOKARNA. Ja, prav ste sklepali. V NjOKARNI, v ponvah in na krožnikih, kraljujejo njoki, kaj pa drugega.

Pripravljajo kraft njoke, ki jih vsako jutro ročno gnetejo iz skrbno izbranih lokalnih in sezonskih sestavin. Izbirate lahko med klasičnimi krompirjevimi njoki, njoki iz albumiske skute, pa živo vijolični iz rdeče pese in črni kot noč, zahvaljujoč sipi. Ponujajo tudi veganske iz sladkega krompirja, karameliziranega pastinaka, brezglutenske ajdove moke, pa vse bolj popularnega kamuta in še marsikaj drugega se bo znašlo na krožniku. Prelivajo jih s sočnimi omakami z italijanskimi, francoskimi in seveda slovenskimi vplivi. Lahko si jih privoščite za malico, kosilo, kočerjo ali večerjo. 
 

Vir: Instagram, NjOKARNA.

Nova zgodba, ki povezuje ljudi

Ekipa NjOKARNE posebej poudarja pomen povezovanja podeželja z mestom, druženja ob hrani z glasbo, pridelovalcev z jedci. Kot pravijo njihovo kuhinjo navdihuje italijanska "cucina povera," kar pomeni preprosta v svojem bistvu, a bogata z okusi. 
 

Zaenkrat ponujajo le možnost prevzema hrane, kmalu pa bodo ponudili tudi možnost dostave. Njoke vam bodo na dom dostavili s predelanim starodobnikom Piaggio apecar P3, ki so ga ljubkovalno poimenovali kar Njokaggio. Že sedaj pa ob torkih in četrtkih organizirajo spletne kulinarično-glasbene večere s slovenskimi inštrumentalisti in DJ-ji. 

Starejše novice