Slika je simbolična.
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pet, 6.1.2023 07:15
Uprava Republike Slovenije za varno hrano je bila obveščena o odpoklicu salame zaradi možne prisotnosti salmonele.

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je s strani podjetja Eurospin prejela obvestilo o izvajanju umika izdelka 'Milanska salama' zaradi možne prisotnosti salmonele.

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje bakterija salmonela povzroča salmonelozo, črevesno nalezljivo bolezen, katere povzročitelj se iz živali posredno ali neposredno prenaša na ljudi. S salmonelami je lahko okuženo na primer surovo meso, najpogosteje perutnina ali jajca.

Simptomatske okužbe potekajo kot akutno vnetje prebavil: pojavi se driska, bolečine v trebuhu, lahko tudi bruhanje in povišana telesna temperatura. Driska je lahko vodena ali krvava s sluzjo. Težave pri večini obolelih postopoma izzvenijo v nekaj dneh, pri osebah, ki imajo kronične bolezni, pa lahko vztrajajo več tednov

Živilo predstavlja tveganje za zdravje potrošnikov, zato je odgovorni izvajalec dejavnosti pričel z izvedbo odpoklica živila iz prometa.

Podatki o izdelku

  • Ime živila: Milanska salama, 350g
  • Lot: L22D259
  • Rok uporabe: 17.1.2023
  • Vrsta pakiranja: plastična folija
  • Ime proizvajalca: Egidio Galbani SRL, Italija
  • Izdelek je podjetje Eurospin Eko d.o.o. tržil v svojih poslovnih enotah.

V primeru, da imate to živilo doma, ga ne uporabljajte. Če ga boste vrnili v trgovino, kjer ste ga kupili, vam je trgovec dolžan vrniti kupnino.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice