Fake Family, Foto: Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sre, 1.2.2023 20:00
Kavč festival je katalizator kulturnega dogajanja, ki z umetnostjo oplaja najrazličnejše prostore, mesta in družbene celice.

V 150 kuhinjah in dnevnih sobah, v galerijah in muzejih, v pisarnah, na skednjih, v kleteh, planinskih kočah in drugih nenavadnih prostorih se bo odvil osmi subkulturni Kavč festival.

Kavč festival 2023 bo po celi Sloveniji in Trstu od 30. januarja do 5. februarja.

Od etna do jazza, od performensa do lutkovnih predstav

Kavč festival bo tudi letos zavzel 150 nekonvencionalnih prizorišč v vseh večjih slovenskih mestih in tudi na podeželju.

V domove in v druge prostore, kjer se umetnost navadno ne odvija, bo pripeljal več kot 125 skupin iz celega sveta.

Koordinacija 190 zasebnih in osem večernih javnih dogodkov bo pokrivala vse od etna do jazza ter od performensa do lutkovnih predstav.

Umetnike financira vstopnina, gostitelji sodelujejo prostovoljno, koordinatorji pa načeloma ne prejmejo plačila. Kavč festival pa zaradi svoje specifičnosti in atraktivnosti privabi vsako leto več nastopajočih in gostiteljev.

Kje se boste znašli?

V sklopu Kavč festivala je vsak dan hkrati do 30 dogodkov na več skritih lokacijah, katerih natančen naslov pridobite šele ob rezervaciji brezplačne vstopnice.

Lahko se znajdete na primer v kuhinji, na avtobusu ali morda galeriji.

Ob prejemu naslova izveste tudi posebnosti prostora, dogodka in gostiteljev. Nekje so dobrodošli copati, drugje kaj za pod zob. Priporočeni prostovoljni prispevek je deset evrov in gre v klobuk izbranim umetnikom.

Fringe program

Posebnost letošnjega festivala je tudi nova konceptualna pridobitev, ki se ji reče HALO MUSKA!

S predelanim gasilskim oldtimerjem, ki ima na strehi oder in ozvočenje, bodo vsak dan, med 11. in 14. uro, na voljo za pop up podoknice ali krajše nastope v soseskah po Ljubljani.

Prvič bomo deležni tudi KAVČ LIVE-a, ki bo v sodelovanju z Radiom Žica in založbo Sanje v živo predvajal koncerte iz knjigarne.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice