Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Tor, 17.5.2022 08:02
Pretekli dan je nekatere slovenske kraje že zadela toča. A tudi danes še nismo izven nevarnosti.

Agencija Republike Slovenije za okolje  je tudi danes za celotno Slovenijo izdala rumeno opozorilo. To označuje nevarnost pred nevihtami. 

Nevihte bi naj Slovenijo udarile med 12.00 in 18.00 uro, opozorilo pa pomeni, da so lokalno možni močnejši nalivi, piš vetra in udari strel. Hitro lahko narastejo hudourniški vodotoki. 

Če opazite, da se bližajo nevihtni oblaki, pa se nikar ne zadržujte na izpostavljenih mestih, temveč počakajte na varnem mestu, saj nevihta običajno ne traja dolgo. 

Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje

Občasen dež, popoldne nevihte

Danes zjutraj bo sicer pretežno oblačno, ponekod na vzhodu bo občasno deževalo, dopoldne pa se bo od zahoda postopno zjasnilo. 

Državni meteorologi napovedujejo, da bo popoldne večinoma sončno, a lahko, predvsem v hribovitem svetu, pričakujemo tudi nevihte. 

Ozračje se bo segrelo do 29 stopinj Celzija. 

Pa jutri? 

Agencija za jutrišnji dan sicer zaenkrat ne napoveduje opozoril pred nevihtami, a ostalo bo oblačno. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem pa burja. 

Temperature bodo nekoliko nižje, jutranje bodo med devetimi in štirinajstimi stopinjami Celzija, ob morju šestnajst, najvišje dnevne temperature pa med 20 in 24 stopinjami Celzija. 

Starejše novice