Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Čet, 21.10.2021 14:30
Novartis je z družbo BioNTech podpisal novo začetno pogodbo za podporo polnjenju in pakiranju mRNA cepiva Pfizer proti covidu-19.

S podpisom nove začetne pogodbe bodo leta 2022 napolnili vsaj 24 milijonov odmerkov cepiva na osnovi mRNA.

Sporazum o uporabi proizvodnih zmogljivosti 

Novartis je včeraj podpisal začetni sporazum o uporabi svojih proizvodnih zmogljivosti in zmožnosti za obvladovanje pandemije covida-19 s širitvijo podpore pri polnjenju in pakiranju cepiva proti covidu-19 družbe Pfizer-BioNTech.

»Novartis bo uporabil svoje aseptične proizvodne zmogljivosti na lokaciji Novartisovih Tehničnih dejavnosti v Ljubljani, kjer bo leta 2022 napolnjeno vsaj 24 milijonov odmerkov cepiva«, zapišejo v Lek farmacevtski družbi. 
 

Novartis načrtuje prevzem večje količine učinkovine mRNA

V skladu s pogoji nove začetne pogodbe Novartis načrtuje, da bo od družbe BioNTech prevzel večje količine učinkovine mRNA, jo polnil v viale v aseptičnih pogojih in jih nato vrnil družbi BioNTech v distribucijo.

»Ko bo dosežen dokončni dogovor, bo Novartis prenesel proizvodni proces iz Steina v Ljubljano ter začel polnjenje in pakiranje v prvi polovici leta 2022«, še pojasnijo.

Novartis pravi, da je obrat v Ljubljani najsodobnejši za aseptično polnjenje, ki proizvaja in dobavlja široko paleto aseptičnih izdelkov za Novartisovo divizijo Sandoz.
 

Prva pogodba podpisana že na začetku leta

Nova pogodba sledi prvi pogodbi, ki je bila podpisana na začetku tega leta.

»Novartis je junija začel polniti za BioNTech na svoji lokaciji v Steinu v Švici, potem ko je Evropska agencija za zdravila (EMA) obrat odobrila za polnjenje in pakiranje«, pravijo pri Novartisu.

Novartis tako ponuja svoje zmogljivosti drugim podjetjem za prevzem proizvodnih dejavnosti, vključno z različnimi tehnologijami, kot so proizvodnja mRNA in druge. Podrobnosti bodo razkrili, ko bodo sklenjeni posamezni sporazumi.
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice