Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Ned, 2.10.2022 08:58
Po obdobju vremena s pogostimi padavinami, je pred nami otoplitev, jutranja megla in večinoma suho vreme, napovedujejo meteorologi.

»V zadnjem poslabšanju, od srede zvečer do danes zjutraj, smo v večini države merili okoli 50 litrov padavin,« so včeraj sporočili meteorologi Agencije za okolje. 

Najmanj padavin so namerili na skrajnem severovzhodu države in ob obali, kjer jih je zapadlo okoli 20 litrov. Največ so jih znova namerili na jugu države v Osilnici, v zgornjem Posočju in Na voglu, kjer je zapadlo več kot 220 litrov dežja.

September izredno namočen

September je bil tako izjemno namočen. Meteorologi pojasnjujejo, da so ponekod postaje zbrale tudi po tri do štirikrat več od povprečne količine padavin za prvi jesenski mesec – v Zadlogu in v Osilnici skoraj 800 litrov.

Vir: ARSO

Kakšno bo vreme v prihodnjih dneh?

Danes bo na jugozahodu povečini sončno, drugod pretežno oblačno. Zjutraj in del popoldneva bo po nekaterih nižinah megla.

V noči na ponedeljek bodo predvsem v vzhodni polovici Slovenije možne manjše krajevne padavine. V ponedeljek in torek bo povečini sončno in čez dan toplo. Zjutraj in del dopoldneva bo po nekaterih nižinah megla. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 20 stopinj Celzija.

Starejše novice