Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Sre, 24.3.2021 11:05
Cene naftnih derivatov v Sloveniji od 1. 10. 2020 niso več regulirane, kar pomeni, da cene pogonskih goriv na vseh bencinskih servisih določajo ponudniki sami. To privede do pogostega spreminjanja cen.

Če smo še pred nekaj dnevi poročali, da sta se bencin in dizel podražila, so se cene sedaj znižale.

V primerjavi s prejšnjim tednom so cene 95-oktanskega bencina znižali štirje trgovci - Petrol, OMV, MOL in FE Trading/Avanti - dizel pa se je pocenil celo pri petih prodajalcih: ob prej omenjenih še pri družbi Agas Maribor.

Bencin

Za 50-litrski rezervoar bencina je treba odšteti od 0,4 do 0,5 evra manj kot pred tednom dni, le pri dveh trgovcih, Discont Oil in Agas MB, je cena višja - za 1,25 evra po rezervoarju oziroma 2,5 centa po litru. Ne glede na to ostaja poleg družbe Avanti pri omenjenih dveh cena rezervoarja pod 58 evri, medtem ko morajo pri trojici Petrol/OMV/MOL kupci za 50 litrov bencina odšteti blizu 59 evrov.

Dizel

Dizel tudi po pocenitvi povsod ostaja dražji od bencina. 

Najceneje ga boste natočili pri prodajalcu FE Trading/Avanti - 58,45 evra za 50 litrov, najdražji dizel trenutno ponuja MOL po ceni 1,201 evra za liter. Vendar razlika do Petrola, Agasa in OMV-ja ni velika. Z zadnjo pocenitvijo dizla, prvo v daljšem časovnem obdobju, ki znaša od 1,6 do 2 centa za liter derivata, so trgovci skoraj izničili podražitev iz prejšnjega tedna, ko se je cena zvišala za 1,7 do 2 centa.

Starejše novice