Ustvarjeno dne
Sre, 2.9.2020 13:41
V Ljubljani na križišču med Gosposvetsko in Bleiweisovo cesto, nasproti hotela Lev, tam kjer je bila nekoč stavba Kolizeja, se je začela gradnja kompleksa Schellenburg s prestižnimi, nadstandardnimi stanovanji in poslovnimi prostori.

»125 luksuznih stanovanj bo vseljivih v začetku leta 2023.«

Razkošna stanovanja, vseh bo 125, bodo vrhunske izvedbe ter umetniške dovršenosti, tako da investitor obljublja, da bodo na novo opredelila kulturo bivanja v Ljubljani. Skupna vrednost projekta je okoli 90 milijonov evrov. Nov stanovanjski kompleks bo postavljen na izjemni, elitni lokaciji v bližini zgodovinskega središča mesta in prav tako blizu parka Tivoli, ki meri pet kvadratnih kilometrov in ga odlikuje tudi znamenito Jakopičevo sprehajališče arhitekta Jožeta Plečnika, nadaljuje pa se v grič Rožnik s številnimi sprehajalnimi potmi.

Od 62 m² do razkošnih 345 m²

Kompleks Schellenburg je sestavljen iz dveh objektov: večje zgradbe Palais in manjše Ville.

Večja zgradba Palais ima osem etaž z udobnimi in prostornimi stanovanji, ki jih je mogoče urediti glede na individualen način življenja. Stanovanja ustrezajo vsem sodobnimi bivanjskim pričakovanjem in tako omogočajo kvalitetno bivanje. 

Šesto nadstropje stavbe je okronana z dodatno, rahlo zamaknjeno sedmo terasno etažo, tako imenovanim penthousom. 110 luksuznih stanovanj z dvema do šestimi sobami se razprostira v sedmih etažah, imajo pa od 62 m² do razkošnih 345 m² stanovanjskih površin ter zunanje površine v obliki balkonov, teras in lož. Penthouse s svojimi razkošnimi površinami teras nudi stanovalcem slikovite razglede na park Tivoli, Ljubljanski grad in na mesto. 

V pritličju je umeščenih šest stanovanj s pogledom na vrt ter poslovne površine, namenjene gastronomiji in drugim dejavnostim, ki bodo stanovalcem nudile dodatno udobje. Pod kompleksom bo zgrajena garažna hiša.

Od 119 m² do 225 m²

Manjša stavba ima 15 ekskluzivnih stanovanj, ki se razprostirajo v šestih etažah. 14 stanovanj ima površino med 119 m² in 225 m², razkošno stanovanje v penthousu pa ima 335 m². Odlikujejo jih premišljena razporeditev, vrhunski interjer in skrbno izbrani materiali, jugozahodna fasada z odprtimi, skoraj popolnoma zastekljenimi ložami pa v stanovanja dovaja veliko naravne svetlobe in omogoča edinstven pogled na mesto.

»Samo v nekaj tednih so nekatera nadstropja ali že popolnoma razprodana ali skoraj razprodana. Zanimanja na nakup je veliko, kar kaže, da Ljubljana potrebuje ponudbo tudi zelo luksuznih stanovanj – najdražje stanovanje pa je bilo že takoj prodano.«

In koliko je potrebno odšteti za ta prestiž?

Cene stanovanj v Palais in Villi Schellenburg se gibljejo med 5.251,00 EUR/m² - 8.195,00 EUR/m² brez DDV.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice