Slika je simbolična (foto: Bobo).
Profile picture for user STA STA
Ustvarjeno dne
Tor, 15.3.2022 13:36
Predstavniki Sviza in visokošolskega sindikata se ne strinjajo z neposrednim prenosom današnjega srečanja.

Ministrica Simona Kustec je danes sindikate vzgoje in izobraževanja ter visokega šolstva povabila na delovni pogovor o »odprtih vprašanjih« in možnih rešitvah plačnega sistema v javnem sektorju, ki bi jih uveljavili po volitvah.

Zaradi »velikega interesa širše javnosti ter namena zagotavljanja popolne transparentnosti« so napovedali, da bodo pogovor neposredno prenašali na Facebook strani ministrstva.

V sindikatu se z neposrednim prenosom niso strinjali

Ker je ministrstvo v obvestilu o neposrednem prenosu vnaprej napovedalo, da vlada do volitev ne bo sprejemala nobenih dodatnih obremenitev javnih financ v breme naslednjega mandata, menijo, da je sestanek z enostransko nadzorovanim prenosom »očitno namenjen ščuvanju javnosti proti zaposlenim v izobraževanju in izkrivljanju vsebine stavkovnih zahtev«.

Udeležba na sestanku je odpovedana

Sviz in Visokošolski sindikat Slovenije sta danes zjutraj zato pozvala ministrstvo, naj do 12. ure obvesti javnost o odpovedi prenosa pogovora, »saj bi bil ta najverjetneje zrežiran tako, da bi pred javnostjo diskreditiral legitimne sindikalne zahteve«.

»Namesto resnih in korektnih pogovorov socialnih partnerjev o razrešitvi stavkovnih zahtev se obeta propagandna oddaja, v kateri bi vladna stran poniževala sindikaliste,« so zapisali v pozivu.

Ker ministrstvo tega ni storilo, so predstavniki Sviza in visokošolskega sindikata odpovedali udeležbo na sestanku, več bodo povedali v izjavi ob 13.30 pred ministrstvom.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice