Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Ned, 30.5.2021 08:35
Določene dele Evrope je toplo vreme zajelo proti koncu marca in začetku aprila. Tedaj smo uživali ob nenavadno odličnem vremenu, sedaj v maju pa doživljamo ravno nasprotno. Preverili smo napovedi AccuWeatherja za letošnje poletje.

Strokovnjaki so preverili, kakšno vremensko napoved lahko pričakujemo to poletje.

Meteorološko poletje se začne prvega junija, a vremenske napovedi kažejo, da bomo pravo poletno vreme začeli čutiti šele 20. junija, napovedujejo vremenski portal AccuWeather.

Vir: Accuweather

Vročina se bo širila iz zahodnega dela v osrednji del Evrope, kjer bo stanje postajalo vse bolj suho in vroče, napovedujejo na Accuweatherju.

Vročina bo prišla iz Španije in Italije in potovala proti vzhodu tudi do Slovenije in območja Balkana.

Poletni vročinski vali

V naših regijah v mesecih junij in julij pričakujejo povprečji od 19 in 21 do 21 in 25 stopinj Celzija.

V avgustu se bodo ponovno pojavile tipične številke in se bo stanje prevesilo nazaj proti 19 do 21 stopinj Celzija. To leto lahko pričakujemo, da številke vsaj za avgust ostanejo nekoliko višje kot povprečje.

V bližnji Italiji napovedujejo vroča poletja v juniju od 21 in 26 stopinj Celzija do 26 in 34 stopinj Celzija v juliju. Avgusta se bo ponovno malo ohladilo.

Razširjene nenavadne vremenske razmere ne pričakujejo v osrednjem delu Evrope. Pri nas bo najbrž vročina prihajala v valih, po vzhodnem in zahodnem delu Evrope pa bo porazdeljena, kar pomeni, da ne bo konsistentna, še napoveduje Accuweatherju.

Starejše novice