Foto: Slovenska policija
Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Pet, 15.10.2021 18:43
Policist leta je motorist, ki je rešil življenje udeleženemu v prometni nesreči.

Ob petem dnevu nacionalne varnosti, ki je potekal 12. oktobra v Državnem svetu Republike Slovenije, je komisija izbrala in razglasila tudi policista leta 2020

Ta častni naziv si je s hrabrim ravnanjem prislužil Uroš Jakomini iz Specializirane enote za nadzor prometa na Generalni policijski upravi.
 

Rešil življenje

Kot policist motorist je 18. maja 2020 opravljal delo na Postaji prometne policije Ljubljana, ko je prejel obvestilo operativno-komunikacijskega centra o prometni nesreči na relaciji Ljubljana-Litija. 

Takoj se je odzval na napotitev in na kraj prometne nesreče prišel pred prihodom reševalnega vozila, kjer je pričel s takojšnjim nudenjem prve pomoči udeleženki v prometni nesreči. 

Kar petindvajset minut je aktivno oživljal mladoletno peško, v katero je trčil osebni avtomobil. Kljub hudim poškodbam peške policist Uroš Jakomini ni obupal. S svojo vztrajnostjo in profesionalnim pristopom je dosegel, da je pokazala znake življenja.

Žal je peška zaradi hudih telesnih poškodb na dan nesreče umrla. Po nekaj dneh so se svojci pokojne policistu Urošu Jakominiju pisno zahvalili in mu ob tem izrazili globoko hvaležnost za njegovo ravnanje.

Pohvalil ga je tudi minister Hojs

Dogodka se je udeležil tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs, ki je goste in prejemnike priznanj nagovoril ter pozdravil idejo nagrajevanja tudi policistov za takšna dejanja.

Foto: Policija

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice