Ustvarjeno dne
Čet, 27.8.2020 14:17
Otroci se naslednji teden zopet vračajo v šole. Stroka poziva voznike na strpnost in previdnbost v prometu, saj bo samo na območju Mestne občine Ljubljana letošnje šolsko leto obiskovalo 26.369 otrok, od teh jih bo 2810 prvič prestopilo šolski prag.

Mestno redarstvo in policija tako opozarjata vse udeležence v prometu, naj bodo pozorni na otroke čez vse šolsko leto in ne le septembra. Opozarjajo tudi starše prvo- in drugošolcev, da je nošenje rumene rutice na poti v šolo in domov obvezno.

Kot so danes na novinarski konferenci poudarili, Mestna občina Ljubljana s pripravami na novo šolsko leto pričenja že poleti, v zadnjih dneh avgusta in v septembru pa bodo intenzivneje merili tudi hitrosti na bolj prometnih ulicah in v bližini šol in vrtcev, kjer bodo izvajali tudi preventivni nadzor. Mestni redarji bodo na kritičnih točkah skrbeli za varno prečkanje cest, patrulje pa bodo nadzirale parkiranje vozil, odnos voznikov do pešcev in uporabo telefona med vožnjo.

V prvih dneh septembra bo pri varovanju otrok na širšem območju Ljubljane poleg prostovoljcev sodelovalo okrog 100 policistov. Nadzirali bodo tudi otroke in mladostnike, ki za prevoz uporabljajo kolesa, mopede in vedno pogosteje tudi električne skiroje, za katere je vožnja po cesti zaenkrat še prepovedana oz. še ni zakosnko določena.

Starejše novice