Slika je simbolična (foto: Bobo).
Ustvarjeno dne
Ned, 27.11.2022 10:37
Oškodovanci so največkrat starejši občani.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so bili v petek v dopoldanskem času obveščeni o poskusu drzne tatvine na območju ljubljanskih Most. 

Po doslej znanih podatkih sta se dva storilca pripeljala do hiše in tam ogovorila starejšo stanovalko.

Eden izmed njiju se je predstavil kot delavec telekomunikacijskega podjetja, ki izvaja dela na omrežju, in je stanovalko odvedel v kletne prostore objekta.

Drugi storilec pa je medtem pregledal prostore v hiši, kjer pa ni našel vrednejših predmetov. 

Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev obeh storilcev in bodo o ugotovljenih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Oškodovanci največkrat starejši občani

Policisti Policijske uprave Ljubljana ob tem opozarjajo, da zelo pogosto obravnavajo drzne tatvine iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način.

»Oškodovance zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni,« so detail na Policijski upravi Ljubljana.

Oškodovanci naj bi običajno bili starejši občani, ki naj bi še vedno bili premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki pridejo na njihove domove in jih ogovorijo. 

Storilci največkrat najprej preverijo ali se v objektu nahajajo le starejše osebe. V kolikor so doma tudi drugi stanovalci kraj zapustijo.

Policisti Policijske uprave Ljubljana občanom svetujejo, naj imajo svoje nenapovedane »obiskovalce« ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore.

Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del in podobno, jim svetujejo, naj vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice