Fotografija je simbolična.
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pet, 10.6.2022 09:42
Padavine bodo ponehale, a v naših krajih še nismo iz najhujšega.

Državni meteorologi napovedujejo, da bo danes dopoldne pretežno oblačno, krajevne padavine v vzhodni Sloveniji bodo ponehale. Popoldne se bo od zahoda zjasnilo, marsikje pa bo pihal okrepljen severni veter. 

Najvišje dnevne temperature bodo med 20 in 25 stopinjami Celzija, na Primorskem do 27. 

Jutri bo jasno, čez dan bo na nebu nekaj plitve kopaste oblačnosti. Ponekod bo pihal še severovzhodni veter. Jutranje temperature bodo med 8 in 18 stopinjami Celzija, najvišje dnevne se bodo povzpele do 28, na Primorskem do 30. 

Tudi za naše kraje izdano opozorilo za veter

Dež bo sicer pojenjal, a nam danes preti predvsem veter. Agencija Republike Slovenije za okolje je izdala rumeno opozorilo za celotno Slovenijo. 

Veter bo močno pihal cel dan, tudi v noč. Ponoči se bo umirilo na jugovzhodu in severovzhodu, druge bo pihalo tudi čez noč. 

Veter bo pihal od 50 do 70 kilometrov na uro. Tak veter lahko maje drevesa, lomi veje, priporoča pa se dodatna previdnost v prometu. 

Posebno močan veter bo na območju jugozahoda, kjer bo pihalo celo med 70 in 85 kilometri na uro. Tak veter maje drevesa, lomi veje, ovira cestni promet in lahko otežuje gibanje. Morje bo zmerno vzvalovano. Ob takem vetru zaprite okna in vrata, posebno previdnost pa priporočajo na morju in v prometu. 

Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice