Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Tor, 14.6.2022 10:52
V četrtek, 16. junija, je v Avstriji in Nemčiji praznik, kar običajno pomeni zastoje na cestah. Na kaj morate biti pozorni?

Ljubljanski policisti so sporočili, da jutri popoldne pričakuje močno povečevanje prometa. Zaradi praznika v Avstriji in Nemčiji je predvidena povečana gostota prometa od Avstrije proti Hrvaški.

Pred tremi tedni se je v enakih okoliščinah, kakršne bodo v četrtek, promet zaradi velikega tranzita začel ustavljati že v jutranji konici pri izvozu Kranj - zahod v smeri proti Ljubljani.

Lani so na ta dan nastajali zastoji na relaciji od Karavank proti Ljubljani, od Ljubljane proti Vrhniki in od Maribora proti Gruškovju.

Policisti pozivajo k previdnosti, preverjanju stanja na cestah pred odhodom od doma in vzdrževanju reševalnega pasu.

Omejitev tovornega prometa

V četrtek, 16. junija, bo v Avstriji do 22. ure veljala odredba o omejitvi prometa, zato vstop za tovorna vozila ne bo mogoč. Tovorni promet naj se preko dneva ne ustavlja na koncu avtoceste na Hrušici, opozarjajo ljubljanski policisti in pozivajo, naj se vozniki tovornih vozil že pred tem izključijo na počivališča.

Poudarili so še, da je treba ob zastoju tovornih vozil na koncu avtoceste pustiti prostor oziroma dovolj razdalje za izključevanje vozil iz avtoceste proti Hrušici.

Starejše novice