Branko Grims / Foto: Bobo
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pet, 28.10.2022 18:54
Moški ga je porinil po stopnicah, zatem pa nanj še pljunil.

Nekaj pred 16. uro je pred poslopjem državnega zbora v Ljubljani neznanec napadel poslanca SDS Branka Grimsa, poroča STA.

Na poti v kletno parkirišče ob poslopju parlamenta ga je porinil po stopnicah, je poslanec pojasnil za Siol.net. Dogodek je že prijavil policiji, kjer so potrdili, da napad preiskujejo.

»Doživel sem resen fizični napad na poti iz parlamenta na stopnicah v parkirišče Maxija. Neznan moški je pritekel za menoj in me silovito porinil po stopnicah. Če bi padel, bi se lahko ubil. Ko sem se lovil, da ne bi padel, me je še močno pljunil od zadaj po laseh in hrbtu,« je za portal povedal Grims. Kot je dodal, je dogodek že prijavil policiji.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so bili obveščeni o dogodku. Vse okoliščine dogodka še preiskujejo, zbirajo obvestila in izvajajo potrebne ukrepe tako za izsleditev neznanca, kot tudi za zaščito žrtve, so pojasnili.

Ob tem so poudarili, da dogodke z elementi nasilja obravnavajo z ničelno toleranco ter jih ostro obsojajo, saj je vsako nasilno dejanje, bodisi verbalno ali fizično, nedopustno.

Na napad se je na družbenem omrežju Twitter odzval predsednik SDS Janez Janša. Kot je zapisal, so bili v neposredni bližini policisti, ki so napadalca videli, vendar jim je pobegnil.

»Območje DZ je pokrito z varnostnimi kamerami, zato identifikacija za pristojne ne bi smela biti težka,« je dodal.

V SDS se bodo sicer na napad odzvali na novinarski konferenci v soboto.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice