Profile picture for user spela Uredništvo Ljubljanainfo [email protected]
Ustvarjeno dne
Sre, 2.9.2020 11:51

Trgovino v Ljubljani želijo odpreti čim prej, pojasnjujejo predstavniki ljubljanskega trgovskega giganta Ikea, je njihova absolutna prioriteta v času COVID-19 zagotavljanje varnosti in zdravje vseh, ki sodelujejo pri gradnji, zaposlenih in obiskovalcev. 

Odprtje trgovine

Za gradnjo takšne trgovine običajno je potrebno 12 mesecev od začetka gradnje, pojasnjujejo in dodajajo, da je potrebno pri tem upoštevati tudi vremenske pogoje, razmere na lokaciji, pridobivanje posameznih potrebnih dovoljenj s strani oblasti, itd.

O točnem datumu odprtja trgovine je tako še preuranjeno govoriti in ostaja še neznan.

Gradbena dela

Čeprav je trgovina od zunaj videti kot da je končana, pa je v notranjosti trgovine še veliko del, ki jih je potrebno dokončati, preden bo trgovina nared za odprtje. Čaka jih še celotno opremljanje trgovine, vzpostavitev sistemov za pravilno delovanje trgovine, izdelava vseh razstavnih delov trgovine (t.i. show roomov), polnjenje polic itd.  

V teh jesenskih mesecih jih čaka tudi zasaditev zelenih površin. Na zelenem območju okoli trgovine bo zasajenih 282 novih lokalnih vrst dreves ter več kot 10.000 grmovnic in drugih rastlin.

Spomnimo

Splošna struktura trgovine je bila zaključena v februarju, streha objekta in fasada sta zaprti že vse od pomladi, vgrajena je že večina tehničnih inštalacij, zaključili pa smo tudi s postavljanjem mavčnih sten in polaganjem tal. Urejena sta parkirišče in zunanja okolica trgovine. Modro-rumena stavba IKEA je prepoznavna tudi že od daleč – z velikimi črkami IKEA na vrhu 48-metrskega označevalnega stolpa.   

Starejše novice