Foto: Bobo
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Tor, 13.12.2022 11:01
Ljubitelji belih strmin se lahko že veselijo zimskih radosti po slovenskih smučiščih. Kakšne pa so cene smučarskih vozovnic za letošnjo sezono?

Po večini slovenskih smučišč se je smučarska sezona že začela, zato smo preverili, kako se razlikujejo cene smučarskih vozovnic.

Dnevne smučarske vstopnice za odrasle pod 30 evri ne boste dobili

Med večjimi slovenskimi smučišči je najcenejša dnevna karta za odrasle na smučišču Cerkno, kjer boste odrasli za dnevno smuko odšteli 30,80 evra, najdražja pa na Voglu, kjer boste za dnevno karto odšteli 40 evrov.

Na smučiščih Golte in Kanin je odrasla dnevna karta na voljo za 33 evrov, na Krvavcu za 34 evrov, v Kranjski Gori pa za tri evre več, in sicer za 37 evrov.

Na Pohorju in Rogli boste za dnevno smuko odšteli 39 evrov.

Za otroke, študente in seniorje nekoliko cenejše vstopnice

Otroške dnevne vstopnice med 17,80 in 26 evri.

Otroci bodo lahko najceneje smučali na Cerknem, in sicer za 17,80 evra, najdražja otroška vstopnica pa je na Kaninu, cena je 26 evrov.

Na Voglu se bodo otroci po belih strminah lahko spustili za 20 evrov, na smučišču Krvavec, Golte in v Kranjski Gori za 22 evrov, na Pohorju in Rogli pa za 23 evrov.

Cerkno je najcenejše tudi za študente in seniroje, ki lahko tam smučajo za 26,20 evrov.

Drugo najcenejše smučišče za študente in seniorje je na Kaninu, tam je cena vstopnice 29 evrov, sledi Krvavec z 30 evri.

Na smučišču Golte in v Kranjski Gori je vstopnica za študente na voljo za 31 evrov, na Pohorju za 33, na Voglu pa za 34 evrov.

Ponekod na voljo tudi nočna smuka

Informacije o nočni smuki so za enkrat podala tri smučišča, na Rogli se lahko nočne smuke odrasli udeležijo za 25 evrov, otroci za 14,50, študentje in seniorji pa za 22,50 evrov.

Vstopnice za nočno smuko na Pohorju so za odrasle na voljo za 33 evrov, za otroke za 19 evrov, za študente in seniorje pa za 28 evrov. V Kranjski Gori so vstopnice za odrasle za nočno smuko na voljo za 26 evrov, za otroke za 18 evrov, za študente in seniorje pa za 24 evrov.

Na nekaterih smučiščih na voljo tudi tri- ali štiriurne vstopnice, tam se cene za odrasle gibljejo med 28 in 34 evrov, za otroke med 18 in 23 evrov, za študente in seniorje pa med 24 in 32 evrov.

Tagi

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice