Vir: Elan
Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Ned, 16.1.2022 12:21
Elan je ustvaril prve visokozmogljive zložljive smuči na svetu. Preverili smo, koliko Slovencev se že vozi z njimi.

Za mestne smučarske navdušence, ki se trudijo svoj delovni urnik uskladiti s potovanji, družino in športom, pomeni hiter smučarski izlet izjemno izkušnjo doživetja na snegu.

Glede na hitro spreminjajoče se predpise o potovanjih je vse, kar lahko olajša doseganje tega cilja, neprecenljivo. 

Zato je slovensko podjetje Elan ustvarilo prve zložljive karving smuči na svetu in jih poimenovalo Elan Voyager.

Smuči priročne za potovanje

Ne glede na način potovanja, bodisi z avtom, vlakom ali letalom, te smuči olajšajo dostop do belih strmin, saj jih enostavno in hitro zložite v posebej zanje namenjeno torbo. 

Vir: Elan

»Kljub precejšnjemu prihranku prostora, se Voyager vseeno spoprime z vsem, kar bo še tako zahteven smučar pričakoval od vrhunske smučarske opreme,« so zapisali z Elana.

Razvoj smuči je trajal več let

Elanova razvojna ekipa je nekaj let izpopolnjevala smuči Voyager na svojem sedežu v slovenskih Alpah.

Za razvoj smuči so uporabili novo tehnologija »Connect« z zelo naprednim štiriosnim mehanizmom, ki na zložljivem spoju poveže smučko.

Ta mehanizem v kombinaciji s ploščo Fusion, ojačano s karbonom, deluje kot nosilna platforma. Obe komponenti skupaj zagotavljata torzijsko togost in s tem vrhunske zmogljivosti smuči.

Hkrati pa omogočata, da se smuči zložijo v kompakten in potovanju prijazen komplet, ki ustreza tudi zahtevam prijave prtljage na letališčih. Dimenzije torbe, v katero se zložijo smuči, so zgolj 100 x 26 x 16 centimetrov.

Foto: Elan

Voyager odlikuje tudi tehnologija Amphibio, revolucionarna oblika smuči, ki ločeno v levi in desni smučki združuje dva različna stranska profila.

Notranji camber rob zagotavlja natančnost, oprijem in stabilnost, medtem ko zunanji rocker rob omogoča enostavno in gladko prehajanje iz zavoja v zavoj.

Nenazadnje, laminirana lesena sredica in stranici RST poskrbijo za kar največjo odzivnost od konice do repa smuči. 

Koliko Slovencev vozi skoraj 1300 evrov vredne smuči?

Za zložljive smuči odštejete 1299 evrov, v paketu s torbo in palicami 1499 evrov, v paketu s potovalno torbo in palicami pa 1599 evrov.

Elan pa za Ljubljanainfo razkrije, da ima te smuči, ki so jih razvili februarja 2021, že 50 Slovencev, »vendar povpraševanje raste«.

Foto: Elan

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice