Ustvarjeno dne
Čet, 10.12.2020 10:06
Vrata gostinskih lokalov in restavracij v skladu z vladnim odlokom ostajajo zaprta. Nas pa je zanimalo, kako je z delovanjem menz in restavracij, kjer institucije nudijo hrano svojim zaposlenim.

V uredništvo smo dobili informacijo, da je menza v podjetju Petrol odprta. Prav tako je za prehrano zaposlenih poskrbljeno na Ministrstvu za obrambo. Kako to, da so nekatere menze lahko odprte, medtem ko so morale restavracije, skladno s sprejetimi ukrepi na področju omejevanja ponujanja blaga in storitev, svoje delovanje omejiti. Pod kakšnimi pogoji obratujejo menze?
 

Hrano odnašajo v svoje prostore

Restavracija v Državnem zboru je zaprta. Kot so nam sporočili z Državnega zbora, zaposlenim omogočajo samo osebni posamični prevzem hrane v embalaži za enkratno uporabo, enako velja za napitke in sendviče. 

Restavracija v Državnem zboru je sicer zaprtega tipa, namenjena v prvi vrsti  poslankam in poslancem ter uslužbenkam in uslužbencem Državnega zbora in Državnega sveta. Ti morajo ob prevzemu hrane in napitkov dosledno upoštevati medosebno razdaljo, si razkuževati roke in uporabljati zaščitno masko. 
 

Na drugi strani pa restavracija v 5. nadstropju stavbe RTV Slovenija obratuje. Gre za zaprt tip restavracije oziroma za interno restavracijo, ki jo uporabljajo zaposleni na RTV Slovenija. Kot so zapisali restavracija zaenkrat ostaja odprta. Število ljudi v restavraciji je omejeno, način izdaje hrane in pijače je spremenjen, zaposleni pa dosledno spoštujejo interna pravila in ukrepe za preprečevanje širjenja virusa. Poleg tega spodbujajo, da si zaposleni kosilo odnesejo v svoje prostore. 

"Lunch paketi" za zaposlene

Z Zavarovalnice Triglav so sporočili, da menze, ki obratujejo v njihovih poslovnih prostorih, trenutno niso odprte. Zato so zaposlenim, ki delo opravljajo na sedežu družbe, v tem času zagotovili možnost naročila in prevzema tako imenovanih "lunch paketov", ki jih pripravlja isti ponudnik, ki sicer upravlja z menzo na tej lokaciji.

Restavracija Gospodarske zbornice Slovenija, kjer za prehrano zaposlenih skrbi Prestige catering, ostaja zaprta. Medtem ko Borbona catering delavcem Nove Ljubljanske banke omogoča prevzem hrane. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice