Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Pon, 20.6.2022 07:00
Pozanimali smo se, kolikšen regres so ali pa še nameravajo izplačati nekatera podjetja.

Sezona dopustov se začenja, s tem pa tudi čas, ko bodo delodajalci svojim zaposlenim izplačali regres. Tega morajo po zakonu o delovnih razmerjih prejeti vsi delavci, ki imajo pravico do letnega dopusta.

Zaposleni bodo na račun najpozneje do 1. julija prejeli najmanj 1074 evrov. Toliko letos znaša minimalni regres, ki je po zakonu enak minimalni bruto plači. To je 50 evrov več kot lani. 

Pri nekaterih delodajalcih smo se zato odločili preveriti, koliko regresa nameravajo letos izplačati svojim zaposlenim in kdaj bodo ti prejeli nakazila.

Javno podjetje Voka Snaga

Višina letošnjega regresa, ki ga bo svojim zaposlenim letos izplačalo Javno podjetje Voka Snaga znaša 2064,12 evra na zaposlenega, kar je v skladu z določili kolektivne pogodbe podjetja, ki določa, da regres znaša sto odstotkov zadnje znane povprečne mesečne plače v Sloveniji.

Regres so zaposlenim izplačali že marca letos.

Za primerjavo: V lanskem letu je višina regresa znašala 2021,21 evra na zaposlenega.

Skaza

Svojim zaposlenim bodo v podjetju Skaza letos nakazali regres v višini 1500 evrov.

Delavci bodo nakazila prejeli najkasneje do 30. junija.

»Letošnji regres je višji od lanskega, prav tako smo se odločili, da ga zaposlenim letos nakažemo v dveh delih. Prvo nakazilo so zaposleni dobili pred prvim majem, želeli smo jim namreč priti naproti že v času prvomajskih počitnic, drugo polovico regresa pa bodo zaposleni na svoje račune dobili do konca junija,« so še povedali za Ljubljanainfo.

Fraport

Vrednost letošnjega regresa za zaposlene Fraporta Slovenija je 2064,12 evra, kar je višina sto odstotkov povprečne plače v Sloveniji za december 2021.

»Vsi tisti zaposleni, ki so upravičeni do celotnega letnega dopusta, so prejeli regres v polni višini že s februarsko plačo. Zaposleni, ki so upravičeni do izrabe le sorazmernega dela letnega dopusta, pa so oziroma še bodo prejeli sorazmerni del regresa,« so še povedali za Ljubljanainfo.

Lani je regres v tem podjetju znašal  2021,21 evra na zaposlenega.

Pošta Slovenije regres izplačala pred prvomajskimi prazniki

Pošta Slovenije je regres letos zaposlenim izplačala pred prvomajskimi prazniki, in sicer v višini 1650 evrov neto. Kot pojasnjujejo v podjetju, je to več kot določa kolektivna pogodba Pošte Slovenije. Lani je Pošta Slovenije izplačala regres v višini 1556,86 evra neto. 

»Pošta Slovenije je lani ob koncu leta zaposlenim izplačala tudi poslovno uspešnost v višini 500 evrov neto na zaposlenega. Tudi letos so rezervirana sredstva za izplačilo poslovne uspešnosti ob koncu leta,« so ob tem še sporočili iz Pošte Slovenije. 

Dodajajo, da je bila v letu 2022 sprejeta tudi nova podjetniška kolektivna pogodba, »s katero želimo na Pošti Slovenije zaposlenim tudi v prihodnje zagotavljati ustrezno raven socialne varnosti«.

Hofer

Pri podjetju Hofer višine letošnjega regresa niso izdali, so pa izpostavili, da se trudijo »več kot 2000 sodelavk in sodelavcev motivirati tudi z izplačilom nadpovprečno visokega regresa«.

Lani je ta znašal 1700 evrov. Zaposleni bodo regres prejeli junija. 

Dodali so še: »Pri podjetju Hofer se zavedamo, da le zadovoljni zaposleni pišejo uspešne zgodbe in s tem namenom sodelavkam in sodelavcem za pošteno delo ponujamo tudi pošteno plačilo ter spodbudno delovno okolje.«

Starejše novice