Foto: BOBO
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Tor, 27.9.2022 17:27
Desnica danes s protestom nad odločbo ustavnega sodišča.

Na Trgu republike poteka protest pred petkovo obravnavo sprememb družinskega zakonika.

S spremenjeno definicijo zakonske zveze ter ureditvijo zunajzakonske skupnosti za istospolne partnerje bodo partnerji v istospolnih in raznospolnih zvezah izenačeni v vseh pravnih posledicah, ki jih določa družinski zakonik, vključno z možnostjo posvojitve otrok.

Spomnimo. Ustavno sodišče je junija odločilo, da je zakonodajna ureditev, ki določa, da lahko zakonsko zvezo skleneta le osebi različnega spola in da istospolna partnerja, ki živita v formalni partnerski zvezi, ne moreta kandidirati za posvojitev otroka, v neskladju z ustavno prepovedjo diskriminacije. Poslancem so dali pol leta za odpravo neustavnosti, do sprememb zakonodaje pa velja, da je zakonska zveza življenjska skupnost dveh oseb ne glede na spol in da lahko istospolna partnerja, ki živita v partnerski zvezi, posvojita otroka pod enakimi pogoji kot zakonca.

Aleš Primc, glavni organizator protesta, je nagovoril zbrane »Za kristjane, pa tudi vse ljudi, ki spoštujejo naravo ter razumejo potrebe otroka, je jasno, da je uvedba takih sprememb družinske zakonodaje neprimerna, škodljiva in nevarna.

Ali kdo izmed vas, ki je danes tukaj, sovraži homoseksualce? Odgovor je ne. Pa nas vedno znova obtožujejo tega. Mi ne sovražimo nikogar. Mi smo ljudje ljubezni.«

Foto: BOBO
Foto: BOBO

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice