Profile picture for user rebeka krasovec Uredništvo Ljubljanainfo [email protected]
Ustvarjeno dne
Sre, 13.1.2021 20:39
V okviru projekta POPRI tudi letos iščejo najboljšo podjetniško idejo med mladimi.

V Tehnološkem parku Ljubljana bodo organizirali regijski predizbor tekmovanja, s katerim bodo mladim tekmovalcem omogočil tesnejši stik z lokalnim gospodarstvom in podpornim okoljem. 

Komu so namenjeni Popri?

Tekmovanje je namenjeno starejšim osnovnošolcem (7., 8., in 9. razred), srednješolcem ter študentom in mladim do 29. leta, ki še nimajo svojega podjetja.

Vaše podjetniške ideje pošljite do 9. februarja 2021 do 12. ure preko spleta. Ljubljanski regijski predizbor bo nato potekal v četrtek, 4. marca 2021, nacionalno tekmovanje pa v sredo, 7. aprila 2021. 

Vir: MOL.

Izbor finalistov

Strokovna komisija, sestavljena iz podjetnikov, startup mentorjev in pedagoških delavcev, bo med prejetimi podjetniškimi idejami v vsaki starostni kategoriji izbrala 12 najboljših poslovnih modelov iz cele Slovenije. 

12 finalistov iz vsake starostne kategorije se bo nato uvrstilo na nacionalno tekmovanje, kjer bodo s 5-minutno predstavitvijo svojo podjetniško idejo predstavili nacionalni strokovni komisiji.

Nagradni sklad

Ekipe oz. posamezniki, ki se bodo na regijskem predizboru uvrstili na prva tri mesta v vsaki starostni kategoriji, bodo prejeli 500 evrov nagrade, s katero bodo lahko nadaljevali z razvojem poslovnega modela.

Finalne nagrade:

  • 1. mesto 2.000 € v posamezni starostni kategoriji
  • 2. mesto 1.300 € v posamezni starostni kategoriji
  • 3. mesto 700 € v posamezni starostni kategoriji

Zmagovalni ekipi v kategoriji dijaki in študentje do 29. leta nacionalnega tekmovanja POPRI bosta predstavljali Slovenijo na mednarodnem tekmovanju EUSAIR mladi/youth meseca maja. Tekmovanje je del programa Foruma EUSAIR (Strategiji EU za Jadransko-jonsko regijo), ki mu letos predseduje Slovenija. Drugo uvrščena ekipa ali posameznik v kategoriji študentje do 29. leta pa bo imel oz. imela možnost izkoristiti 6 mesečno usposabljanje oz. dveh članov svoje ekipe v programu Erasmus za mlade podjetnike.

Več informacij najdete na spletni strani www.popri.si, vprašanja lahko naslovite tudi na e-naslov [email protected].

Kaj pridobite s sodelovanjem na tekmovanju POPRI?

  • Točke za Zoisovo štipendijo
  • Nove veščine (ustvarjalnost, samoiniciativnost, sprejemanje tveganja in odgovornosti)
  • Svetovanje pri oblikovanju podjetniške ideje in poslovnega modela
  • Povratno informacijo o podjetniški ideji skozi oceno strokovne komisije
  • Izkušnjo javnega nastopanja
  • Nova poznanstva in nepozabno izkušnjo

Starejše novice