Profile picture for user spela Uredništvo Ljubljanainfo [email protected]
Ustvarjeno dne
Sre, 2.9.2020 10:07
Začetek šole, dan, ko prvič prestopiš šolski prag je dan, ki si ga dobro zapomnijo prvošolčki, pa tudi njihovi starši. Med letošnjimi prvošolčki je tudi veliko otrok znanih Slovenk in Slovencev.

Šolski prag je letos prvič prestopila 6-letna Niki, hči smučarskega skakalca Jerneja Damjana in znane radijke ter vlogerke Taye Damjan.

Kot nam je zaupala vedno nasmejana in zgovorna Taya je bil za njih zelo čustven dan, ki so se ga vsi veselili in ga nestrpno čakali. Mala Niki se je veselila, da bo spoznala nove prijatelje, jo je pa skrbelo, v smehu pove Taya, kaj bo ona v šoli jedla.

"Midva z Jernejem sva zelo ponosna na Niki, najbrž tako kot vsi starši na svoje prvošolce, danes je bil en super dan. V šoli sva bila nekaj časa prisotna v učilnici, led ob začetku šole smo prebili s pravljico, ki jo je v razredu pripovedoval slovenski pisatelj in komik Boštjan Gorenc."

Dekleti sta si po koncu prvega šolskega dne privoščili prav poseben dekliški dan. Da bo imela Niki vstop v šolo in to pomembno življenjsko prelomnico v lepem spominu, sta si punci privoščili prav posebno frizuro, kitke.  

Kateri znani Slovenci so še pospremili svoje otroke prvič v šolo?

V prvi razred je zakorakala tudi hči znane mami blogerke Tamare Fortuna in DJ Sylvaina, pa tudi hči nekdanje voditeljice na Planet TV Jerce Zajc Šušteršič. Igralka Mojca Funkl je v prvi razred pospremila sina, prav tako sina pa je prvič v šolo pospremil igralec Bojan Emeršič.

Starejše novice