Fotografija je simbolična.
Profile picture for user STA STA
Ustvarjeno dne
Ned, 18.9.2022 13:54
Pri Društvu Bralna značka Slovenije so tudi letos z več partnerji pripravili darilno slikanico za vse prvošolce. Tokratna darilna knjiga je Kako sta Bibi in Gusti prezvijačila hrib Ide Mlakar Črnič.

V ponedeljek bodo tako v vseh šolah po Sloveniji in nekaterih zamejskih razdelili kar 25.000 slikanic.

Letošnja darilna knjiga je Kako sta Bibi in Gusti prezvijačila hrib avtorice Ide Mlakar Črnič, ki jo je ilustrirala Kristina Krhin. Govori o tem, kako pujsa Bibi in Gusti že nekaj vesta o hoji, »taki, ki vodi navzgor in navzdol, pa tudi malo naokrog in včasih na hojladri,« je zapisala avtorica knjige Mlakar Črnič in dodala, da je tako tudi z učenjem branja ter z vsemi novimi stvarmi - malo gre gor in malo dol.

»Gusti meni, da je prebrati celo knjigo zagotovo grozno težko. Kot bi hotel zavzeti strm hrib. Bibi meni, da je hoja v hrib prijetna, saj ko si na vrhu, potem gre vse gladko navzdol,« je še zapisala.

Podelitev bo vseslovenski dogodek, saj so pri društvu prosili šole, naj slikanice razdelijo na isti dan, v ponedeljek, 19. septembra. Branje za bralno značko se običajno začne 17. septembra, na dan zlatih knjig, ki je obletnica rojstva in smrti pisatelja Franceta Bevka (1890-1970). Uradno se bralna značka zaključi 2. aprila, ob svetovnem dnevu knjig za otroke.

Projekt so pripravili ob podpori Javne agencije za knjigo Republike Slovenije in drugih partnerjev in sponzorjev.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice