Foto: Bobo
Ustvarjeno dne
Pet, 14.10.2022 07:00
O najbolj perečih vprašanjih glede premika pivovarne smo povprašali vodjo komuniciranja pivovarne Union Laško Alenko Rozman.

Pivovarna Union, ki je lansko leto zaradi zagotovitve varnosti zaposlenih in okoliške lokalne skupnosti preselila varjenje in fermentacijo piva iz Ljubljane v Laško, bo že letos konec novembra 2022 popolnoma prenehala polniti pločevinke piva, v sredini januarja 2023 pa še sode. 

»Ta prenos ima več pozitivnih učinkov. Izognili se bomo podvojenemu delu in transportu naših izdelkov med dvema lokacijama, Ljubljano in Laškim, ter hkrati podprli naša strateška prizadevanja za zmanjšanje odtisa ogljikovega dioksida in izboljšanje stroškovne učinkovitosti,« je za Ljubljanainfo povedala Alenka Rozman, vodja komuniciranja za pivovarno Union Laško.

Proizvodanja piva naj se ne bi zaradi odločitve selitve prav nič zmanjšala, zagotavljajo na pivovarni Union. V Laškem bodo v sode in pločevinke polnili enake količine pijač, kot jih trenutno polnijo v Ljubljani.

»Trenutno poteka tudi proces nadgradnje Pivovarne Laško v eno največjih pivovarn v regiji. V njej bomo povečali skupno proizvodno zmogljivost pivovarne, da bomo zadostili povpraševanju na vseh trgih, tako domačem kot izvoznih,« dodaja Rozmanova.

Kakšna bo usoda brezalkoholnih pijač?

V zadnjih dneh se v javnosti ogromno šušlja o tem, kakšna usoda čaka izvirsko vodo Zala, ki je že več kot dve dekadi vodilna v svoji kategorij, in iz generacije v generacijo eno najbolj priljubljenih znamk Solo.

Na najbolj pereče vprašanje zadnjega tedna Rozman za Ljubljanainfo odgovarja:

»Proizvodnja vode in brezalkoholnih pijač na ljubljanski lokaciji se bo normalno nadaljevala. Čeprav glede te dejavnosti poteka strateški razmislek, predvidevamo, da bo linija obratovala vsaj do konca leta 2023

Ljubljanske lokacije, na kateri že 158 let gradijo upešno zgodbo, ne zapuščajo. Z investicijo v mestno pivovarno Union začenjajo novo poglavje v zgodovini te lokacije in še naprej nadaljujejo razvoj znamke Union.

Mestna pivovarna Union skupaj s Pivnico Union in muzejem sedaj predstavljaja novoustanovljen Union center, kjer si želijo potrošnikom ponudili celovito izkušnjo piva v ambientu, ki bo v harmoniji s svojim okoljem.

Foto: Bobo

Kaj bo z delavci?

Na vprašanje, kaj se bo zgodilo s 35 delavci, ki naj bi ob selitvi pivovarne Union ostali brez služb, ter koliko od teh jih je sprejelo ponujeno službo na novi lokaciji v Laškem Rozman odgovarja:

»Naša želja in namen je zadržati vseh 35 sodelavcev, ki so trenutno vključeni v oskrbno verigo Pivovarne Union, ter jih premestiti v Pivovarno Laško. S tem namenom bomo v tesnem sodelovanju z našimi socialnimi partnerji ter skozi pošten in pravičen pristop oblikovali ustrezen načrt premestitve.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice