Slika je simbolična.
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Čet, 30.3.2023 07:00
Preverili smo, kdaj je pravi čas, da zimsko garderobo zamenjamo s poletno.

S pomladjo, ko se začnejo temperature zviševati, vedno več časa preživimo na prostem. Večina ljudi tudi že komaj čaka, da bodo lahko pospravili zimska oblačila in jakne in jih zamenjali za tiste s kratkimi rokavi. Preverili smo, kdaj je pravi čas, da zimsko garderobo zamenjamo s poletno.

V pomladnih mesecih je dobro obleči več slojev

Naše babice so nas opozarjale, da ne smemo sleči jaken, dokler ima mesec v besedi črko r. Res pa je, da so bile včasih spomladi temperature precej nižje, kot so danes, ko so zaradi globalnega segrevanja v tem času že precej visoke.

Kdaj bomo oblekli kratke rokave je pravzaprav odvisno od nas samih in od tega ali nas rado zebe ali ne. Če smo med tistimi, ki jih pogosto zebe, bomo kratke rokave oblekli pozneje, če ne pa prej.

Nekateri bodo tako lahko kratke rokave oblekli že, ko bo zunaj 20 stopinj Celzija, spet drugi pa komaj pri 25 stopinjah Celzija. Ker pa zna biti spomladi vreme še precej spremenljivo, je bolje, če oblečemo več slojev in jih po potrebi slačimo, ko nam postane vroče.

Sedenje na travi nam pomaga izboljšati držo

Ena od stvari, ki jo radi počnemo v pomladnih in poletnih mesecih, je tudi ta, da sedimo na travi in uživamo na soncu.

Sedenje na travi nam lahko v tem ponorelem svetu, v katerem živimo, pomaga, da se umirimo in sprostimo. Raziskave so pokazale, da lahko stik z zemljo pomaga uravnavati naš avtonomni živčni sistem.

Dokler zemlja še ni ogreta, je dobro, da sedimo na debelejši odeji in samo toliko časa, dokler nas ne začne zebsti. Večino dneva presedimo, pri tem pa pogosto nismo pozorni na to, kako sedimo in v kakšnem položaju je naša hrbtenica. Zato lahko s sedenjem na tleh izboljšamo svojo držo in zdravje hrbtenice, bolečin v hrbtu pa bo manj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice