Vir: Instagram, 1bike1world
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pet, 3.12.2021 19:58
Dean Nicholson se je iz Škotske pred dvema letoma s kolesom odpravil na pot okoli sveta. Na jugu Bosne je na svoji poti naletel na ubogu mačko in ji rešil življenje. Odslej sta Nala in Dean neločljiva, trenutno pa se nahajata prav v Sloveniji.

Dean Nicholson je bil fizični delavec v domačem Dunbarju na Škotskem, ko se je septembra 2018 s kolesom odpravil po svetu.

Želel je izvedeti več o našem težavnem planetu, vendar pri tem ni pričakoval lekcij, ki jih bo dobil od svoje presenetljive sopotnice.

Muca Nala

Nicholson je svojo pot začel na Škotskem, po 300 kilometrih je s trajektom iz Newcastla pripotoval v Amsterdam, kjer je svojo pot nadaljeval čez Belgijo, Grčijo, Švico in Italijo, iz Italije ga je pot s trajektom ponesla do Hrvaške in Bosne ter Hercegovine, kjer bi lahko rekli, se je njegovo življenje za vedno spremenilo.

Po treh mesecih potovanja je blizu meje s Črno Goro naletel na majhno muco. Ubogega bitjeca s prodornim pogledom, ki je tožeče mijavkalo, ni mogel kar prepustiti usodi, zaradi česar jo je naložil na kolo, jo pretihotapil čez črnogorsko mejo in jo s pomočjo tamkajšnjih veterinarjev negoval, dokler ni okrevala.

»Sprva je nisem nameraval vzeti s seboj, a sem jo kmalu vzljubil in nisem se mogel prisiliti, da bi jo pustil tam samo. Poimenoval sem jo Nala in ji dal ovratnico ter potni list, da sedaj lahko potuje z mano,« je Dean povedal v intervjuju za britanski Daily Mail.

To je bil začetek njunega nenavadnega prijateljstva.

Zaradi koronavirusa več kot eno leto preživela v Avstriji

Nala od takrat naokoli potuje z Nicholsonom na sprednjem delu njegovega kolesa v košari in vzbuja precej pozornosti.

»Vsi jo imajo radi, ko jo vidijo, kako izskoči iz nosilca na sprednjem delu mojega kolesa in vedno prosijo, če se lahko slikajo z njo,« pravi Dean.

Nala, ki sedi bodisi na Nicholsonovih ramenih bodisi v sprednji košari, je skupaj z Deanom prepotovala že Črno goro, Albanijo, Grčijo pa tudi Turčijo, Gruzijo, Nemčijo in Azerbajdžan.

A ko je ljubek par prispel v Avstrijo, je epidemija koronavirusa uničila njune nadaljnje načrte zaradi ustavitve javnega življenja in čezmejnih potovanj.

Tako sta Nicholson in Nala nemirno življenje na cesti zamenjala za udobno kočo na obrobju Dunaja. Tu je Nicholson svojo energijo usmeril v ustvarjanje različnih izdelkov, ki jih lahko njuni oboževalci kupijo preko njune uradne strani, vsi izdelki pa vključujejo velikega, bradatega, tetoviranega moškega in njegovo ljubko mačko.

Dean in Nala se trenutno nahajata v Sloveniji

Po več kot enem letu sta se Nala in Dean v začetku oktobra znova odpravila na pot. Iz Avstrije sta se namenila na Slovaško, Madžarsko, Hrvaško, zadnjih nekaj dni pa se nahaja tudi v Sloveniji.

Uspelo nam je izvedeti, da se prikupen par trenutno nahaja v Dolenjskih Toplicah, kjer sta svoj šotor za nekaj dni zamenjala za bivanje v hostlu zaradi obilnega dežja.

Svojo pot naj bi nadaljevala že danes. Tako, če na cesti opazite bradatega moškega na kolesu ob njem pa prikupno mačko ju, le pocukajte za rokav. Če pa vam ne uspe, pa jima lahko sledite na Instagramu, kjer jima sledi že več kot milijon uporabnikov, ali pa v roke vzamete Deanovo knjigo z naslovom Nalin svet, ki opisuje srečanje z njegovo najboljšo prijateljico.

Nicholsonov končni cilj je sicer prekolesariti vse do Tajske. »Nimava še določenega načrta ali poti. Kar zadeva potovanja se vedno prepustiva toku,« še pravi Nicholson.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice