Znamo teči, četudi brez nog. A naši največji sovražniki so zavist, ljubosumje, ljubezen do povprečja in sovraštvo do presežkov. Vam je to kaj poznano?
Profile picture for user ljinfo Uredništvo Ljubljanainfo [email protected]
Ustvarjeno dne
Pet, 7.8.2020 13:14
Za nami je teden presežkov, pred nami pa turistično najbolj poln teden, še zlasti na cestah, in najmanj aktiven poletni teden

Ker je poletje, lahko začnemo s šalo: Satan gre na ogled pekla. Pride do peklenskih kotlov, kjer se kuhajo nesrečne duše. Vidi, da je pri vseh kotlih en hudiček, ki s palico potiska nazaj v kotel vse duše, ki skušajo pobegniti iz kotla. Le pri enem kotlu ni nadzornega hudička. Satan se razjezi in hoče odgovornega kaznovati. Ampak ta mu pojasni, da ta kotel ne potrebuje nadzornega hudička. Veste, zakaj?

»V tistem kotlu so Slovenci, ki ne dovolijo, da kdo pobegne iz povprečja in takoj drug drugega povlečejo nazaj v kotel, zato ne potrebujejo stražarja.«

Preden začnemo teden, ki bo zaradi praznika privabil na ceste množice tujih turistov s severa, poglejmo, kako je bilo ta teden. S katerimi dosežki se bo v zgodovino Slovenije zapisal 32. teden leta 2020?

1. DRAGO JANČAR - prvi slovenski Nobelovec?

Ta teden je dobil prestižno avstrijsko nagrado, kar ga še bolj približuje Nobelovi nagradi za književnost.

2. MLADI - na njih stoji prihodnost Slovenije

Poglejte si ta najstniški podvig zdravega duha v zdravem telesu! Pa čeprav statistika kaže, kako se je v zadnjem desetletju poslabšal njihov status.

3. GASILCI - požrtvovalni, ko nam pomagajo v vsakem neurju!

Kajti ta teden je zahodni del Slovenije močno zalilo, najhuje je bilo na Obali, a tudi Ljubljani narava ni prizanesla.

4. POLJEDELCI S KONOPLJO

Niso le Kolumbijci tisti, ki imajo nasade prepovedanih drog. Poglejte, kako podjetni poljedelci so tudi pri nas. Seveda je to mišljeno ironično, kajti gojenje kanabisa za uživanje droge je prepovedano. Vsekakor pa pohvala policistom za uspešno izpeljano veliko akcijo!

5. KREATIVNI LOPOVI

Smo tudi ustvarjalni: znamo ukrasti celo letalo, le leteti ne znamo z njim. Da ne bo pomote: tudi pri tem podvigu smo ironični.

6. VRHUNSKA NEUMNOST O UPRAVLJANJU IN PRODAJI DRŽAVNEGA PREMOŽENJA

V desetletju smo prodali veliko simbolov slovenskega gospodarstva: NLB, NKBM, Fructal, Droga Kolinska ... Ne trdimo, da je zasebni lastnik slabši od države, ravno nasprotno. Trdimo pa, da smo šampioni v uničevanju temeljev te države. Primer iz višin: Po tem ko smo veliko denarja zmetali v letalskega prevoznika Adrio Airways, smo jo za drobiž podarili neznani nemški firmici. 

7. INŠPEKTOR VRENKO PRIHAJA NA TV

Če smo pregled tega tedna že začeli z literaturo, še končajmo z njo: RTV v Mariboru snema vrhunsko kriminalno serijo po stopinjah inšpektorja Vrenka. Na srečo imamo dobre kriminaliste. Ne toliko uspešne pri preganjanju gospodarskega kriminala in oškodovanja državnega premoženja, več jih imamo v odlični literaturi mariborskega pisatelja Avgusta Demšarja.

SLOVENCI: VSE SE DA!!!

Zaključimo optimistično, tako kot poje najbolj znani Beltinčan v Ljubljani: Vse se da!

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice