Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pet, 25.12.2020 11:02
Projekt pametne ptičje hišice Bird Buddy velja za najuspešnejši slovenski projekt na platformi Kickstarter. Do danes so s pomočjo podpornikov zbrali že več kot 2 milijona evrov sredstev.

Bird Buddy je po obsegu zbranih sredstev doslej najuspešnejši slovenski projekt na platformi Kickstarter. Najuspešnejša slovenska kampanja na platformi pred tem je bilo električno kolo Flykly, s katerim so njegovi avtorji zbrali nekaj več kot 700.000 dolarjev oziroma 570 tisoč evrov.

Za projektom Bird Buddy stoji pretežno slovenska podjetniška ekipa. Avtor projekta je Žiga Vrtačič, razvijalec Franci Zidar in ameriški oblikovalec Kyle Buzzard. Ob začetku kampanje so si v ekipi Bird Buddy za osnovni cilj postavili zbrati 50 tisoč evrov, kampanjo zbiranja sredstev imajo sicer namen zaključiti 14. januarja 2021.

Zbrali že več kot dva milijona evrov sredstev

Toda znesek 50 tisočakov so presegli že zdavnaj, njihove številke pa so še naprej rekordne. S pomočjo podpornikov so do danes zbrali že 2,22 milijona evrov sredstev. 

Osnovni komplet pametne ptičje hišice Bird Buddy zajema sodobno zasnovano ptičjo hišico s posodo za ptičjo hrano in snemljivim modulom, ki vključuje majhno vgrajeno videokamero z mikrofonom in senzorjem za zaznavanje gibanja. Senzor zazna prihod ptice in vas o tem obvesti preko telefona. Tako lahko preko mobilne aplikacije opazujete ptico in jo fotografirate.

Aplikacija s pomočjo tehnologij umetne inteligence prepozna vrsto ptice, tako po videzu kot po oglašanju. Trenutno lahko prepozna okoli tisoč ptičjih vrst. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice