Foto: Bobo
Profile picture for user STA STA
Ustvarjeno dne
Pet, 8.7.2022 07:52
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski bo danes nagovoril slovenski parlament.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski bo danes prek videopovezave nagovoril poslanke in poslance ter druge vabljene visoke goste. Svojo udeležbo v državnem zboru ob tej priložnosti sta potrdila predsednik republike Borut Pahor in premier Robert Golob, vabljeni so med drugim tudi ministri, evropski poslanci iz Slovenije in člani državnega sveta.

Kot so ob napovedi nagovora Zelenskega poudarili v državnem zboru, gre za izraz podpore ukrajinskemu narodu v boju za domovino in izkaz prijateljstva ukrajinski državi. Pobudo za povabilo predsedniku Ukrajine, da nagovori državni zbor, sta pred tem podprla odbor za zunanjo politiko in odbor za zadeve Evropske unije.

Prenos dogodka v živo bo ob 10. uri na tretjem programu TV Slovenija.

Prejšnji premier Janez Janša se je z Zelenskim srečal sredi marca, ko je skupaj s premierjema Poljske in Češke obiskal Kijev.

Z Zelenskim se je pred zasedanjem voditeljev držav članic Evropske unije v Bruslju konec junija pogovarjal tudi premier Golob, ki je ukrajinskemu predsedniku zagotovil, da se odnos Slovenije do Ukrajine kljub zamenjavi vlade ni spremenil.

Starejše novice