Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Pon, 24.5.2021 12:19
Študentje imate možnost dela in življenja na Veliki planini.

Pred časom smo poročali, da naši severni sosedi ponujajo delo v avstrijskih gorah. Iskali so ljudi, ki bi opravljali pastirsko delo. 

Sedaj pa so se odprla študentska delovna mesta tudi na naših planotah.

Namreč, na Veliki planini iščejo študenta za delo v Preskarjevem muzeju.

Študent bi opravljal delo vodenja po muzeju.

Preskarjeva bajta

Preskarjeva bajta, danes muzej se nahaja v pastirskem naselju in je odprt vsak dan v času pašne sezone na Veliki planini. Prepoznavna je že njegova zunanjost, saj se kot majhna, siva pastirska bajta nahaja v kamnitem odseku v naselju.

Koča, ki je prej stala na tem mestu je bila malo pred koncem druge vojne požgana, Preskarjev Andrej pa je v poletju leta 1945 na pogorišču postavil današnjo kočo v prvotni ovalni obliki, kot jo je imela bajta pred vojno. Danes je to tako edina koča, ki s svojo obliko, majhnostjo ter skromno opremljeno notranjostjo izstopa med ostalimi pastirskimi stanovi.

Med drugim se v muzeju nahaja tudi primerek trniča –  poseben sir poznan za območje Velike planine.

Ponudba za študentsko delo

  • Pogoji za delo:  prijaznost, urejenost, natančnost in veselje do tovrstnega dela. Delo poteka več dni skupaj, zaradi narave dela se lahko v bližnjem gostišču tudi prenoči, dovolj časa za delo. Pogoj je aktivno razumevanje in govorjenje angleškega jezika. Osebe z izkušnjami s tovrstnim delom imajo prednost.
  • Opis dela: Vodenje po muzeju v slovenskem in angleškem jeziku; dnevni obračun zaključkov; skrb za gotovinsko poslovanje; skrb za čistočo muzeja ter njegove okolice;
  • Nudimo: stimulativno plačilo, urejeno delovno okolje, delovna oblačila; možnost prenočišča in malice

Na njihovi spletni strani so zapisali, da prijave sprejemajo na [email protected] ali 051 341 406.

Starejše novice