Vir: Instagram, Lepa afna.
Ustvarjeno dne
Čet, 31.12.2020 19:05
Marsikatera znana influencerka je svoj vpliv na družbenih omrežjih izkoristila v svoj prid in ustvarila lastno znamko izdelkov. Tako ne oglašujejo le izdelkov drugih podjetij, pač pa tudi svoje.

Gre za tako imenovane merch izdelke. Preverili smo, katere slovenske vplivnice dobro služijo na ta račun. 

Ena izmed najuspešnejših je zagotovo Lea Filipovič, bolj znana kot Lepa afna, ki kolekcijo afnastih izdelkov lansira že več let. Začela je z afnastimi skodelicami z odtisom šminke, danes z ekipo oblikuje celotne kolekcije izdelkov, ki jih prodaja prek spleta. Od šolskih kolekcij, letnih planerjev, do praznične kolekcije, ki jo je na trg poslala pred kratkim. 
 

Svoj merch ima tudi priljubljena Teja Jugovic oziroma Coolmamacita. Ustvarila je majice, verižico s prav posebnim simbolom in set za čaj, saj kot pravi sama, si jutranje rutine brez skodelice zelenega čaja ne more predstavljati. 

Cene tovrstnih produktov naših spletnih vplivnic so zelo različne. Planer za leto 2021 iz darilne kolekcije Lepe afne stane 22 evrov, spominska knjiga 12 evrov, dišeča sveča pa 8 evrov. Produkti Coolmamacite, Teje Jugovic, pa stanejo od 19. 90 za majico s kratkimi rokavi, 29.90 za verižico ali čajni set, do 99.90 za celotno kolekcijo. 
 

Spletna vplivnica Adrijana Dimec, žena slovenskega košarkarja Žige Dimca, je na trg lansirala svojo modno znamko Mera collection. Od elegantnih kosov ženskih oblačil, do trenirk in pižam za celo družino. Oblačila znamke Mera collection so oblikovana in šivana v Sloveniji. Lastna modna znamka s spletno trgovino pa je bila dolgoletna želja mamice dveh otrok in po novem tudi poslovne ženske, ki jo na Instagramu spremlja več ko 22 tisoč sledilcev. 
 

Modna blogerka in vplivnica Alja Perne je prav tako ustvarila lastno modno znamko The Base Label. Gre za oblačila trajnostne mode, oblikovana in narejena v Evropi. 
 

Tudi Ajda Sitar je pred kratkim predstavila linijo otroških oblačil Buba in bubi. Nekdanja TV voditeljica Lili Žagar ima svojo linijo ženski torbic Lili inti. 
 

Podcasterka Klara Leben je pred letom dni začela svojo podjetniško pot in ustvarila znamko INBed, pod katero ustvarja izdelke iz svile. Začela je z elastikami za lase, nadaljevala s posteljnino, pajkicami za telovadbo, pred kratkim pa je predstavila kolekcijo oblačil iz svile. Pravi hit so bile tudi svilene zaščitne maske.Gre za luksuzne svilene izdelke, cene se gibljejo od 76.99 evra za vzglavnik do 275 evrov za svileno obleko z nove kolekcije oblačil. 
 

Svoj merch imajo tudi vplivnce Kaja Karba, Taya Damjan in Lana Briški. Med vplivneži velja izpostaviti Bita Severja, ki je postal priljubljen zaradi svojih vlogov v katerih nas popelje na zanimiva potovanja po vsem svetu. Poleg skodelic, mask in majic je ustvaril tudi puloverje, ki so jih njegovi oboževalci dobesedno razgrabili v nekaj urah. Tudi reper Challe Salle ima svojo šolsko kolekcijo in kolekcijo majic. 

Starejše novice