Foto: Marko Delbello Ocepek.
Ustvarjeno dne
Pon, 22.2.2021 09:37
V ljubljansko Ikeo bodo naenkrat spustili 700 ljudi.

Švedski pohištveni gigant bo 25. februarja odprl svojo trgovino v Ljubljani, tako v spletni kot fizični obliki.

V četrtek, ob odprtju bodo v trgovino naenkrat spustili 700 ljudi, rezervacije bodo začeli sprejemati od jutri naprej, možno se bo najaviti za sedem dni vnaprej. Tako bo dnevno v Ikei nakupovalo okoli 3500. V normalnih razmerah Ikea dnevno sprejme tudi do 20000 obiskovalcev, pojasni Cas Lachaert, vodja trga Ikea Slovenija. Še pred uradnim odprtjem nas je popeljal po prvi trgovini Ikea pri nas. 

Ikea, ki stoji v nakupovalnem središču BTC City v Ljubljani, je prva Ikeina trgovina v Sloveniji. Obsega več kot 31.000 kvadratnih metrov, na voljo 958 parkirnih mest, v ponudbi pa je okoli 9500 izdelkov.

Ljubljanska Ikea zaposluje 400 ljudi, vrednost celotne naložbe je skoraj 90 milijonov evrov. 
 

Delovni čas: 

od ponedeljka do petka: od 10h do 20h

sobota: od 9h do 20h

Zanimivost

Na razpisana delovna mesta v Ikei se je prijavilo okoli 7000 ljudi, sprejeli so jih okoli 400. Samo za pakiranje in da bodo online naročila potekala brez zapletov, skrbi 100 zaposlenih.

Restavracija za zdaj ostaja zaprta, bo pa možen osebni prevzem "Take away". Na voljo bodo vse mesne jedi, po novem tudi v vegetarijanski različici. 

Kot še obljubljajo, bodo cene nekoliko nižje, kot smo jih vajeni v drugih Ikeah.

Foto: Marko Delbello Ocepek.

V Mariboru dela 5 ljudi.

Večina zaposlenih je Slovencev, zaposlili pa so tudi 25 tujcev. Razmerje med spoloma je uravnoteženo, glede plače ni razlike med moškimi in ženskami. 

Nabor ponudbe izdelkov odraža spoznanja o življenjskih navadah Slovencev. Preden so oblikovali kuhinje za slovenski trg, so obiskali več kot 200 domov Slovenk in Slovencev in tako videli, kaj nam najbolj ustreza.

Glede na izkušnje je na dan otvoritve najbolj obiskan oddelek s posodo in pripomočki za kuhanje. 

Na strehi zelenje in sončni kolektorji

Ljubljanska Ikea je ena najbolj trajnostno naravnanih Ikeinih trgovin. Na strehi se nahajajo solarni paneli za pridobivanje električne energije, ki bodo proizvedli 90 odstotkov vse potrebne energije za trgovino. Poleg tega se na strehi nahaja še 1200 kvadratnih metrov zelenja. Slovenska Ikea ima 30 % več oken kot običajno. 

Foto: Marko Delbello Ocepek.

V Ikeo kar s kolesom

Na voljo je 958 parkirnih mest, deset dodatnih parkirnih mest za električna vozila in pet polnilnih postaj. Ker so pri Ikei trajnostno naravnani, spodbujajo, da jih obiščemo s kolesom ali javnim prevozom. Na voljo je kar 177 parkirnih mest za kolesa in postaja BicikeLJ. Tudi če Ikeo obiščete s kolesom, lahko mirno nakupite vse, kar potrebujete, saj vam bodo izdelke brezplačno dostavili na dom. 

Foto: Marko Delbello Ocepek.
Foto: Marko Delbello Ocepek.

Prvič, zadnjič in nikoli več

Preko Ikeine spletne strani se lahko registrirate, postanete član kluba Ikea Family in si s tem zagotovite prvi in na žalost zadnji Ikein kataloh v slovenskem jeziku. Ikea namreč katalogov ne bo več izdajala, obstajali bodo le še na spletu. Možnost za dostavo tiskanega kataloga na dom je do danes izkoristilo že več kot 45000 Slovencev. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice