Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Sre, 20.4.2022 12:11
Čeprav v zaprtih javnih prostorih zaščitne maske niso več obvezne, jih morate še vedno nositi v lekarni.

Maske moramo še vedno uporabljati v prostorih zdravstvene dejavnosti, čeprav uporaba v zaprtih javnih prostorih ni več obvezna, torej to velja tudi za lekarne, so sporočili z Lekarniške zbornice Slovenije.

Dodali so, da jih veseli, da se epidemiološke razmere umirjajo, ampak da so v okviru sprememb odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb s koronavirusom določene tudi izjeme.

»Pri gibanju in zadrževanju v zaprtih prostorih izvajalcev zdravstvene dejavnosti in socialnega varstva, je uporaba zaščitnih mask še vedno obvezna,« so izpostavili.

Mnogi s to izjemo niso seznanjeni

»Ugotavljamo, da mnogi pacienti niso ustrezno seznanjeni z določilom odloka o nošenju mask, ko vstopijo v lekarne. To velja tudi za ostale zdravstvene storitve,« so bili jasni.

Poudarili so, da je ključno, da tudi obiskovalci še naprej upoštevajo ukrepe za zajezitev širjenja okužb s koronavirusom.

»Z uporabo zaščitnih mask preprečujemo prenos okužbe med obiskovalci lekarne in tudi med obiskovalci in zaposlenimi. S tem nam omogočajo, da svoje delo opravljamo dobro in kakovostno, predvsem pa varno,« so še zapisali.

Starejše novice