Vir: Osnovna šola Belokranjskega odreda Semič
Profile picture for user Rebeka Sivka R. S.
Ustvarjeno dne
Pet, 19.11.2021 10:11
Županja občine Semič poziva osnovno šolo, da opusti vse ukrepe.

Polona Kambič, županja občine Semič, je na Osnovno šolo Belokranjskega odreda Semič naslovila pismo, v katerem poziva k opuščanju ukrepov.

Županja meni, da so ukrepi protiustavni, nezakoniti in ne spoštujejo temeljev človekovih pravic. 

Vsebino pisma delila na Facebooku 

Kambič je včeraj na socialnem omrežju delila vsebino pisma, v katerem je med drugim zapisala: 

»V mislih imam nošenje mask, samotestiranje, socialno distanco in izpolnjevanje PCT pogojev v prostorih osnovne šole in v učnem procesu.

Prav vsi temeljijo na nezakonitih, protiustavnih in zato ničnih odlokih in vendar se jih v šoli strogo držite, čeprav nimamo razglašene ne epidemije, ne izrednega stanja, ne vojnega stanja.

Torej zavestno delujete nezakonito in protiustavno, čeprav ste prvi, ki tako ne bi smeli početi. To potrka tudi na mojo vest in izvajanje ukrepov v prostorih občine, ki bodo z današnjim dnem postali zakoniti in ustavni.«

Ogrožanje zdravja otrok? 

Županja tudi meni, da z izvajanjem ukrepov ogrožajo otrokovo mentalno, telesno in duševno zdravje. 

»Vsaj od sedaj naprej to veste, zato vas pozivam, da prenehate kršiti temeljne človekove in otrokove pravice in svoboščine, in sicer s prisiljevanjem v nošenje obraznih mask, vzdrževanjem socialne razdalje med otroci in do drugih oseb ter med učitelji, s pogojevanjem udeležbe pri pouku ob trikrat tedenskem testiranju, z izpolnjevanjem splošnih PCT pogojev.

Z izvajanjem naštetega, kljub mogoče najboljši nameri, ogrožate otrokovo mentalno, telesno in duševno zdravje ter posegate v ustavno zagotovljeno pravico do svobodnega razvoja osebnosti in do telesne nedotakljivosti otrok.

Otroci so z Ustavo Republike Slovenije in z mednarodnimi konvencijami o otrokovih in človekovih pravicah še posebej varovani in imajo hkrati vso pravico do izobraževanja in šolanja,« je še zapisala v pismu.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice