Foto: Facebook (Tončkov dom na Lisci)
Ustvarjeno dne
Tor, 3.11.2020 12:17
Pred časom smo poročali o zaprtju Tončkovega doma na Lisci, priljubljene planinske postojanke, ki jo zlasti med vikendi obišče veliko Slovencev. Razlog zaprtja je bila potrjena okužba s covid-19 pri najemniku doma, Tomažu Rantahu. Preverili smo, kako je.

Kot nam je zagotovil gospod Rantah, je bil dom po seznanitvi z njegovo okužbo 18. septembra zaprt za teden dni. V tem času je poskrbel, da so se testirali vsi zaposleni, pri katerih okužbe ni bilo. Kljub njegovi odsotnosti zaradi karantene in okrevanja so po enotedenskem premoru zaposleni pridno nadaljevali z delom.

Sporočil nam je, da se sedaj dobro počuti, in da je okužbo prebolel z rahlo vročino, vnetjem sinusov in enodnevno izgubo okusa in vonja. Po 14 dneh samoizolacije se je tudi on vrnil. Zadnji mesec tako normalno obratujejo – normalno, kolikor se v teh časih da.

Pri nas diši po...burgerjih 🍔😋 Na voljo v mesni in vegi različici. Pridite poskusit 😊 #tončkovdomnalisci #širimoponudbo #novo #mjam

Objavil/a Tončkov dom na Lisci dne Torek, 13. oktober 2020

Rantah nam je zaupal, da je obiska zaradi lepega vremena veliko, ljudje se držijo ukrepov, posledično pa je obiska restavracije, ki obratuje samo z možnostjo prevzema hrane (takeaway), manj.

»Obiskovalci se držijo bolj zase, tudi hrano si nekateri raje prinesejo s seboj,« pravi g. Tomaž in dodaja, da imajo po predpisih zavezane tudi klopi pred gostinskim delom lokala, ki se prav tako ne uporabja. Obiska je zato po ocenah nekje šestrat manj, kot sicer ta čas.

Naš kmečki krožnik. Zagotovo pogreje telo in dušo 😉 Vsako soboto in nedeljo. 😋 🍽️ #tončkovdomnalisci #dobrodošli #koline #kmečki #krožnik #domače #mesnine

Objavil/a Tončkov dom na Lisci dne Nedelja, 11. oktober 2020

Njihova ponudba jedi je sicer nekoliko okrnjena, vendar še vedno pestra. Ponujajo več jedi na žlico, burgerje in palačinke, ki so na Lisci še posebej priljubljene.

Starejše novice