Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pon, 25.1.2021 20:56
Šole in vrtci se z današnjim dnem odpirajo kot je bilo sprva načrtovano.

Predsednik vlade Janez Janša je v nedeljo na izredni novinarski konferenci javnost obvestil, da je bila v dan pred tem v Sloveniji odkrita prva oseba, ki je uradno pozitivna na angleški sev virusa, katerega značilnost je, da se hitreje širi. Ob tem je včeraj presenetil z izjavo, da "še ne vemo, ali se bo pouk jutri zares začel".

"Situacija je resna. Ministrica za šolstvo, direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje in vodja svetovalne skupine mi morajo do 16. ure sporočiti njihovo mnenje, ali bomo šole in vrtce jutri dejansko odprli in v katerih regijah, kjer se je situacija od srede tudi regijsko spremenila in ne na bolje,« je dopoldan dejal Janša.

Epidemiologi in ministrica za šolstvo so odločili, da kljub pojavu angleške različice koronavirusa še vedno podpirajo odprtje 1. triade osnovnih šol in polno delovanje vrtcev po veljavnem odloku v 9. regijah. Šole in vrtci se tako odpirajo kot je bilo sprva načrtovano.

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje so ob tem še napovedali, da bodo epidemiološko sliko v vzgojno-izobraževalni zavodih in celotni populaciji še naprej skrbno spremljali, ob znakih naglega poslabšanja pa bodo predlagali nadaljnje ukrepe.

Starejše novice