Leta 1972 je Stanislav Pečjak zapustil službo v Astri in se podal na pot podjetništva. S prijatelji je ustanovil obrtno delavnico za proizvodnjo keksov na Vrhniki. Leta 1976 je začel s proizvodnjo testenin iz svežih jajc. Ostalo je zgodba o uspehu ...
Profile picture for user ljinfo Uredništvo Ljubljanainfo [email protected]
Ustvarjeno dne
Pet, 24.7.2020 08:49
Včeraj se je v 80. letu poslovil Stanislav Pečjak, ustanovitelj podjetja Pekarna Pečjak

Na Facebookovem profilu je Pekarna Pečjak sporočila:

Sporočamo žalostno vest, da nas je zapustil gospod Stanislav Pečjak, ustanovitelj podjetja Pekarna Pečjak. Bil je človek trdnega karakterja, odločnega duha in velikega poguma, ki je na svoji poti večkrat sprejemal tudi drzne poteze. Obenem je bil človek dobrega srca, priljubljen in spoštovan, z izjemnim občutkom za soljudi, kar je prenesel tudi na svojo celo družino. Podjetje, ki ga je ustvaril se uspešno razvija naprej in predstavlja okolje, kjer so tudi zaposleni del širše družine. Zaposleni se ga bodo spominjali kot pokončnega moža, ki je živel za podjetje, ki ga je ustvaril. Njegova družina bo nadaljevala s potjo, ki jo je začrtal in kjer je pustil svoj neizbrisen pečat.

Od njega se bomo poslovili na pokopališču Trate, Škofljica v ponedeljek, 27.7. 2020 ob 16. uri (žara pokojnega bo na dan pogreba od 8. ure v tamkajšnji mrliški vežici)

Danes ima Pekarna Pečjak, ki ima sedež na Škofljici, več kot 260 zaposlenih. Proizvodni prostori na Škofljici in v Trzinu skupaj merijo več kot 10.000 kvadratnih metrov. Pekarna Pečjak ima tudi maloprodajno mrežo trgovin. Izdelke prodaja največjim trgovcem, gostincem in uporabnikom javne prehrane. Desetino proizvodnje izvozimo, največ v Avstrijo in Nemčijo, pa tudi v Švico, na Češko, Slovaško in Švedsko.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice