Foto: Bobo
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Tor, 7.12.2021 19:13
V Slovenijo je pripotovalo še osem zdravstvenih delavcev italijanske vojske, ki bodo pomagali pri oskrbi covidnih bolnikov v UKC Ljubljana. 

Na vojaškem delu letališča na Brniku so po navedbah Morsa z dvodnevno zamudo zaradi vremena pristali okoli 12.25. Šest zdravstvenih delavcev, ki so prispeli v nedeljo, bo v UKC začelo delati v sredo.

Razporejeni bodo v mešane skupine

Kot so pojasnili na ministrstvu za obrambo, se je šest zdravstvenih delavcev italijanske vojske, ki so v Slovenijo prispeli v nedeljo, v ponedeljek pripravljalo na začetek dela v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana.

Za danes pa je bilo predvideno oblikovanje skupin, in sicer bodo pet italijanskih zdravnikov in 10 zdravstvenih tehnikov ter diplomiranih medicinskih sester razporedili v pet šestčlanskih mešanih slovensko-italijanskih ekip.

 »V Slovenski vojski delajo na tem, da bi bile ekipe mešane, tudi zaradi znanja jezika. Ko pa gredo enkrat na delovišča, jih razporedijo tam, kjer jih najbolj rabijo, v tem primeru v UKC Ljubljana, kjer bodo pomagali pri oskrbi covidnih bolnikov,« je povedal Marjan Sirk iz Slovenske vojske.

Prvo ekipo že seznanili z načinom dela v UKC 

Ob tem je Sirk dodal, da so prvo ekipo italijanskih zdravstvenih delavcev danes seznanili še z načinom dela v UKC Ljubljana, z lokacijo bivanja, bili so tudi v vojaški bolnišnici vojašnice Edvarda Peperka v ljubljanskih Mostah, kjer so se seznanjali z opremo in ljudmi.

V Slovenijo je danes tako prispela glavnina zdravstvenih delavcev italijanske vojske, med katerimi sta dva zdravnika in šest zdravstvenih tehnikov.

V petek pa pričakujejo še zadnjega zdravnika, ki bo dopolnil dogovorjeno pomoč 15 zdravstvenih delavcev italijanske vojske.

Vsi zdravstveni delavci italijanske vojske bodo nastanjeni v Ljubljani.

Starejše novice