Foto: Dihajmo z naravo
Ustvarjeno dne
Pon, 27.6.2022 17:35
Konec šolskega leta bo tudi brezplačna vadba Dihamo z naravo do 1. septembra odšla na počitnice.

 Vadbo na 20 lokacijah po Sloveniji organizira humanitarno društvo Šola zdravja. Mesečno so se v povprečju zbrali 66-krat. Od marca naprej pa se je vadbe udeležilo skoraj 2000 ljudi

Vrača se s 1. septembrom

Zaradi sofinanciranja ministrstva za zdravje je vadba za vse generacije brezplačna, nadaljuje pa se po poletnih počitnicah 1. septembra.

Štiri mesece lani in štiri mesece letos so se udeleženci vadbe pod vodstvom usposobljenih prostovoljcev in strokovnjakov naučili preproste metode za umirjanje uma.

Brezplačna umirjena vadba 

»V prvi polovici letošnjega leta je bil obisk vadbe večji, odziv pa boljši kot lani. Za jesen si želimo, da bi se nam pridružilo še več udeležencev. Z našo brezplačno vadbo namreč spoznavamo metode, ki nam pomagajo, da se umirimo.

Vsakodnevni stres, ki je zadnje mesece prisoten, ko so se ukrepi zaradi covida-19 sprostili in se zdi, da vsi nadomeščamo zamujeno, in potrebujemo na drugi strani naravo, umirjeno dihanje, čas zase in to sodelovanje v vadbi Dihamo z naravo omogoča,« razlaga podpredsednica društva Šola zdravja in vodja projekta Dihamo z naravo, sicer redna udeleženka vadb, Bernardka Krnc

Um in fizična aktivnost

Na vadbi so se udeleženci naučili umiriti, zavestno spremeniti ritem dihanja, delali so vaje za bolj gibljivo hrbtenico, ki je steber našega živčnega sistema, in vaje za dvig imunskega sistema, da bi tako ozavestili svoje misli, vplivali na spremembo krvnega tlaka in srčnega utripa.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice