Soseska Kvartet bo stala blizu že obstoječe stanovanjske soseske Celovški dvori. VIR: Corwin Sales Center.
Ustvarjeno dne
Čet, 6.8.2020 11:37
V ljubljanski Šiški je Slovaška družba Corwin začela z gradnjo stanovanjskega projekta Kvartet. Cena za kvadrati meter stanovanja se bo gibala med 3.500 in štiri tisoč evri.

Celotna naložba je vredna 45 milijonov evrov, stanovanja pa naj bi bila po napovedih vseljiva konec leta 2022. V štirih 15-nadstropnih stolpnicah bo skupno 221 od eno- do štirisobnih stanovanj. Za dvosobno stanovanje v izmeri 55 kvadratnih metrov, bo potrebno odšteti med 192 in 220 tisočaki.

V dveh podzemnih garažah bo prostora za 270 parkirnih mest. V vseh štirih stolpnicah bodo zgornjih pet nadstropij ponudili pod ločeno blagovno znamko Kvartet Skyline Edition. Najvišja nadstropja so rezervirana za penthouse. Največ pa bo trisobnih stanovanj, ki bodo merila med 62 in 67 kvadratnimi metri. 

Nova stanovanjska soseska z zanimivo sodobno arhitekturo bo stala na zemljišču velikem skoraj 7000 kvadratnih metrov, na robu Rakuševe ulice in Ceste Ljubljanskih brigad. 

VIR: Corwin Sales Center.

Z gradbenimi deli so že začeli, trenutno poteka izkop gradbene jame, so sporočili iz slovenske podružnice Corwina. V teku so tudi že predprodajni postopki z morebitnimi strankami, ki so zanimanje za nakup stanovanj izrazile v preteklih osmih mesecih. Kot pravijo je odziv odličen, prejeli so številna povpraševanja. Gre za prvi projekt družbe Corwin izven Slovaške, a zagotovo ne zadnji. V Sloveniji imajo dolgoročne načrte. Zemljišče za stolpnice Kvartet so kupili od Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB). Od slabe banke so kupili tudi zemljišče na Vilharjevi cesti, kjer načrtujejo gradnjo največje poslovne stabe v Ljubljani. 
 

VIR: Corwin Sales Center.
VIR: Corwin Sales Center.

Starejše novice