Vir: Twitter profil barjanski
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Pet, 31.12.2021 20:00
Tudi ta petek so se na Trgu republike zbrali protestniki.

Tudi zadnji dan leta ni razlog, da se petkovi protestniki ne bi zbrali. Tokrat so na Trgu republike. 

Tudi tokrat nasprotujejo »zlorabi oblasti in spornim dejanjem vlade Janeza Janše«, so sporočili iz Protestne ljudske skupščine Upor Si. 

Ob tem so izpostavili: 

»V zadnjem tednu se je še bolj očitno pokazalo, kako si vlada Janeza Janše podreja vse različne medije ter kako za to zlorablja tudi podjetja, ki so v večinski lasti države. To se je pokazalo v primeru Telekoma Slovenije, ki ima več očitnih povezav s strankarskim trobilom SDS, Nova 24.«

Na današnjih protestih zahtevajo razjasnitev naslednjih povezav in pozivajo k transparentnosti in sankcioniranju zlorab, kot so zapisali v sporočilu za javnost: 

  • Zahtevamo, da se odpravi in sankcionira zloraba podjetja v večinski državni lasti Telekoma Slovenije za politično motivirane in poslovno zgrešene investicije v medije.
  • Zahtevamo takojšnje preiskave pristojnih inštitucij glede investiranja in poslovanja Telekoma Slovenija na področju medijev. Preveri naj se ustreznost poslovnih odločitev na tem področju od začetnega investiranja do danes. 
  • Ugotovi naj se, kdo so odgovorne osebe v Telekomu Slovenija in povezane osebe v političnem prostoru, ter naj se zoper njih sprožijo postopki pred pristojnimi organi zaradi zlorab moči in oškodovanja državnega podjetja. 
  • Še posebej naj računsko sodišče razišče, pod kakšnimi pogoji je Telekom Slovenije prodal televizijski program Planet TV madžarskemu lastniku ter pod kakšnimi pogoji je bila sprejeta odločitev o plasiranju oglaševalskega denarja mimo veljavnih ekonomskih meril.

Starejše novice