Slika je simbolična (vir: DARS).
Profile picture for user Nika Vajnhandl Nika Vajnhandl
Ustvarjeno dne
Tor, 9.11.2021 15:56
Po spletu je zaokrožil videoposnetek voznika vozila Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji, kako po avtocesti vozi vzvratno.

Zakon o pravilih cestnega prometa pravi, da je na vozišču avtoceste in hitre ceste prepovedano obračanje, vzvratna vožnja, ustavitev ali parkiranje.

Tudi na odstavnem pasu ali odstavni niši je prepovedana vožnja, parkiranje ali ustavitev, razen ustavitev v sili in ustavitev zaradi nudenja potrebne pomoči.

Po odstavnem pasu pa lahko vozijo upravljavci cestninskih cest, ki jih pri izvajanju nadzora uporabljajo cestninski nadzorniki.

Zakon pa ne omenja, da bi bila za njih dovoljena vožnja vzvratno po odstavnem pasu.

Vzvratno na odstavnem pasu

Po spletu je zaokrožil videoposnetek, kako voznik vozila Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji vozi vzvratno po odstavnem pasu avtoceste, brez signalizacijskih lučk. Voznik je ob tem bil v prekršku.

Iz posnetka je razvidno, da gre za vozilo cestninskega nadzora, na območju priključka Arja vas na štajerski avtocesti.

Za komentar posnetka in dogajanja na avtocesti smo se obrnili na Družbo za avtoceste v Republiki Sloveniji.

»Dogodek interno že preiskujemo, sicer pa gre za ravnanje, ki je nevarno in nesprejemljivo. Od cestninskih nadzornikov namreč upravičeno pričakujemo, da bodo delovali zakonito, profesionalno in bodo vzor vsem uporabnikom avtocest,« so odgovorili za Ljubljanainfo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice