Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sre, 10.11.2021 13:24
V. d. glavne tržne inšpektorice Martina Gašperlin je današnjo vladno novinarsko konferenco o epidemiološki sliki končala čustveno in v solzah.

V. d. glavne tržne inšpektorice Martina Gašperlin je na današnji vladni novinarski o covid-19 prestavila ugotovitve inšpekcijskega nadzora nad izpolnjevanjem pogoja PCT, ki je ta konec tedna poostreno potekal pretežno v trgovinskih in gostinskih dejavnostih po celi Sloveniji. 

Med naštevanjem števila opravljenih nadzorov in izrečenih kazni, je bila tudi kritična do tistih, ki neustrezno preverjajo izpolnjuje pogoja PCT.

»Cilj naših nadzorov je zagotoviti spoštovanje pogoja PCT, tako s strani uporabnikov kot tudi ponudnikov blaga in storitev. Ne želimo delati zgolj na statistiki, ker nam tekmovanje s številkami ne bo prineslo želenega rezultata,« je poudarila.

Kljub kritičnosti in številkah, ki kažejo, da kršitve so, je poskušala razumeti situacijo in nezadovoljstvo nad ukrepi.

»Vsi se prvič soočamo s tako zahrbtno boleznijo, ki je neverjetno nepredvidljiva in razumem, da se nekaterim zdi absurdno dokazovati, da ste zdravi, vendar je to trenutno edini način, da se te nadloge dokončno znebimo,« je pojasnila.

Na koncu novinarske konference pa je želela še nekaj dodati, a se je ob pripovedovanju osebne izkušnje in naveličanosti nad trajanjem koronakrize zlomila.

»Sama imam eno svetlo točko za pomlad, maturantski ples moje hčerke. Želim si, da bo takrat konec tega in bo tudi moja hčerka imela primeren zaključek šolskega obdobja in bodo tudi moje punce lahko nadaljevale z brezskrbnim otroštvom,« je povedala na robu solz.

Za konec se je opravičila zaradi čustvenega odziva in dodala, da imajo trenutno tudi hud primer covida v družini.

Starejše novice